ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 15 ianuarie 2016

Tratamente cu aloe vera pentru piele

Datorita proprietatilor vindecatoare si calmante, aloe vera te poate ajuta sa-ti mentii pielea sanatoasa, dar iti poate fi de folos si daca doresti sa scapi de acnee, semne si rani de la nivelul epidermei. Avantajul este ca poate fi folosita indiferent de tipul tenului si in diferite forme (gel, ulei, suc); este un ingredient comun in creme si sapunuri, dar gasesti chiar si bauturi sau tablete. Poti beneficia de toate beneficiile chiar acasa, aplicand cateva tratamente DIY cu aloe vera. aloe vera piele
Calitatile antiinflamatorii deosebite vor grabi vindecarea unei taieturi sau rani, o arsura sau o iritatie superficiala vor disparea mult mai rapid. Daca folosesti in mod regulat aloe vera, pielea devine mult mai fina. In plus, vei incetini aparitia semnelor de imbatranire (linii fine, riduri). Indiferent de anotimp, poti utiliza aloe vera pentru toate nevoile – pentru a-ti hidrata pielea uscata (pe timp de iarna) sau pentru a o calma pe cea iritata (din cauza unor arsuri solare) si toate acestea pentru orice tip de piele.

Cum extragi gelul de aloe vera din planta

Alege frunzele cu atentie, cele din mijlocul plantei contin cea mai mare cantitate de gel, sunt cele mai moi si proaspete. Taie cu atentie fruza de la baza plantei, dar nu in unghi drept. Din interior va curge un lichid galbui, va trebui sa cureti aceasta seva de pe frunze. Dupa aceea, taie partile cu tepi si decojeste, vei ajunge la gelul transparent din interior. Poti sa folosesti o lingura pentru a-l aduna si a-l folosi.
Pentru ca tratamentul DIY sa fie eficient, este important sa te demachiezi, sa nu lasi nicio urma de machiaj pe ten. Dupa acest pas, clateste cu apa si tamponeaza cu un prosop moale, nu aplica lotiune si crema obisnuita. Cel mai bine ar fi sa faci tratamentul dupa dus sau dupa o baie calda. Iar pentru ca intreaga experienta sa devina si mai placuta, acorda-ti cateva momente de relaxare.

Tratament cu aloe vera pentru piele normala

Ingrediente: gel de aloe vera, o lingurita de miere, o lingurita de lapte, cateva picaturi de ulei esential de trandafiri
Extrage gelul de aloe vera, apoi amesteca mierea, uleiul si laptele intr-un bol, adauga gelul. Aplica masca si las-o sa actioneze 15-20 de minute. La final clateste cu apa. Fa-ti aceasta masca de doua ori pe saptamana.

Tratament cu aloe vera pentru ten acneic

Ingrediente: gel de aloe vera, miere (se recomanda mierea de Manuka)
Combina gelul de aloe vera cu miere, aplica amestecul rezultat pe ten si lasa timp de maxim 20 de minute, clateste cu apa. Proprietatile celor doua ingrediente vor ajuta la calmarea inflamatiei si la reglarea excesului de sebum.

Tratament cu aloe vera pentru piele uscata

Ingrediente: gel de aloe vera, ulei de masline, unt de shea
Fa un amestec din gel de aloe vera, putin ulei de masline si (optional) unt de shea, aplica pasta formata pe ten si gat. Dupa 15 minute, clateste cu apa rece. Ingredientele sunt extrem de hidratante si vor patrunde in profunzime.

Tratament detoxifiant cu aloe vera

Ingrediente: gel de aloe vera, un mango, putin suc de lamaie verde
Taie mango in bucati, amesteca gelul si stoarce putin suc proaspat dintr-o lamaie verde. Lasa 20 de minute pe ten si clateste cu apa rece.

Tratament cu aloe vera si castravete pentru piele sensibila

Ingrediente: gel de aloe vera, castravete, iaurt, miere
Dupa ce extragi gelul de aloe vera, amesteca-l cu bucati de castravete, apoi adauga miere si iaurt in cantitati egale. Stai cu acest tratament timp de 15 minute si clateste.

CITESTE SI: Tratamente naturiste cu macerat de aloe vera si miere

Tratament exfoliant cu aloe vera

Ingrediente: gel de aloe vera, castravete, fulgi de ovaz
Taie in bucati mici jumatate de castravete, amesteca toate ingredientele pana cand obtii o pasta. Maseaza si intinde uniform, fa miscari circulare. Dupa 10 minute, clateste bine.

Tratament cu aloe vera pentru ten matur

Ingrediente: gel de aloe vera, migdale zdrobite
Zdrobeste cateva migdale si amesteca cu gelul de aloe vera pentru a forma o pasta. Lasa sa actionze vreme de 15 minute inainte de a clati.

curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu