ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 15 ianuarie 2016

2 porţii din aceste legume îţi pot întineri creierul cu 11 ani

● Vizualizări: 1217
Bolile cognitive afectează milioane de oameni în fiecare an şi chiar dacă nu suferi de nicio afecţiune, memoria, capacitatea de concentrarea şi atenţia scad pe măsură ce trec anii. Ultimile studii arată că un ingredient care se găseşte foarte uşor poate încetini procesul de îmbătrânire a creierului şi chiar să îmbunătăţească memoria.
 
Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi la dieta voastră două porţii de legume cu frunze verzi (spanac, broccoli, kale, salată verde). Legumele verzi cu frunze sunt bogate în vitaminele A şi K (o singură cană de kale are peste 684 % din doza zilnică recomandată) care combat inflamaţia şi întăresc oasele. Legumele cu frunze verzi pot întineri creierul cu până la 11 ani, potrivit ultimelor studii.  
 
Cercetătorii de la Rush din Chicago susţin că vitamina K (regăsită mai ales în legumele cu frunze verzi) ar putea fi o metodă de prevenţie pentru bolile neurodegenerative, inclusiv boala Alzheimer.  În urma unui experiment care a durat timp de 5 ani,cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au introdus în dietă 1-2 porţii de legume verzi aveau abilităţi cognitive asemănătoare persoanelor cu 11 ani mai tinere, care nu consumaseră deloc legume cu frunze verzi. 
 
Cele mai importante surse de vitamina K sunt: salvie uscată, cimbru uscat, pătrunjel uscat sau proaspăt, busuioc proaspăt, varză, spanac, varză Kale, ştevie, urzici, păpădie verde, broccoli, andive, ţelină, salată verde.
 
Profită din plin de aceste alimente bune pentru creier combinând spanacul într-o salată cu mango şi nuci sau încearcă chipsurile sănătoase din kale şi legume cu frunze verzi.
 
Citește și:
Legumele cu frunze verzi ne pazesc de diabetul de tip II
Broccoli, un adevărat aliat împotriva cancerului
Legumele verzi, precum broccoli, varza, ar putea preveni apariţia unor tipuri de cancer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu