ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 12 ianuarie 2016

Marea greșeală pe care toată lumea o face: Așa trebuie preparată și consumată fasolea
Marea greșeală pe care toată lumea o face: Așa trebuie preparată și consumată fasolea Amanda Rose este un psiholog și cercetător din SUA, autor al volumului „Rebuild From Depression: A Nutrient Guide – Reconstruind de la depresie: Un ghid al nutrienţilor” care se axează pe legătură dintre depresie și deficienţele nutritive.
Plecând de la propria experienţă – ea suferind de o puternică depresie pospartum cauzată de deficienţă de zinc – specialistul a arătat un interes deosebit faţă de acidul fitic, o componentă din cereale, leguminoase, nuci și seminţe care inhibă absorbţia zincului, a fierului și a altor minerale.
Leguminoasele – fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit dr. Rose, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienţilor. Avem nevoie de zinc, fier și magneziu pentru a preveni stările depresive, iar dacă boabele de fasole sau alte leguminoase fac parte din dieta ta, există o modalitate ușoară de a crește absorbţia acestor minerale.
Este vorba de înmuierea leguminoaselor peste noapte, în apă foarte caldă – 60 de grade Celsius, pentru a reduce conţinutul de acid fitic. Această schimbare simplă are un efect uriaș: creșterea absorbţiei mineralelor în proporţie de 50-100%.
Studiile au arătat că, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Cantitatea de acid fitic variază în leguminoase, cereale, nuci și seminţe. Un nivel crescut se înregistrează în soia și arahide.
Iată metodă dr. Rose de pregătire a boabelor de fasole:
1. Combinaţi apă clocotită cu apă filtrată și turnaţi peste fasole până acoperiţi complet boabele. Faceţi asta cu o zi înainte de a găti propriu-zis fasolea și puneţi vasul într-un loc cald.
2. Păstraţi apă fierbinte într-un termos și pe măsură ce boabele absorb apă, completaţi din nou până sunt acoperite complet.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Marti, 12 Ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu