ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 19 ianuarie 2016

 Uite ce alimente acoperă carenţele de vitamine!
Uite ce alimente acoperă carenţele de vitamine!
Temperaturile scăzute nu ne provoacă doar disconfort, ci ne ”consumă” și depozitele de vitamine. Astfel, slăbește rezistenţa organismului, iar de aici vin și problemele de sănătate. Aflaţi ce alimente trebuie să consumăm pentru a acoperi carenţele de vitamine.

Specialiștii ne avertizează că lipsa vitaminelor din organism poate dezvolta diferite boli. Iată de ce alimente avem nevoie ca să aducem aportul de vitamine necesar pentru a ne menţine sănătoși, conform www.alegesanatos.ro!
Vitamina A. Dacă organismul duce lipsă de vitamina A, atunci este posibil să apară probleme oftalmologice sau epiteliale. Surse importante de vitamina A sunt conopida, roșiile, ficatul, gălbenușul de ou, peștele, broccoli, morcovii, laptele, brânza etc.
Vitamine din complexul B. Lipsa acestora din corp se manifestă prin oboseală musculară, slăbiciune, tulburări mentale, iritabilitate, depresie, insomnie etc. Surse importante de vitamina B sunt nucile, seminţele, cerealele integrale, fasolea, mazărea, lintea.
Vitamina C. Carenţa de vitamina C produce oboseală, dureri articulare, carii dentare etc. Cele mai bune surse de vitamina C sunt coacăzele, căpșunele, citricele, ardeiul roșu și verde, varza, conopida, roșiile și spanacul.
Vitamina D. Lipsa vitaminei D în organism favorizează apariţia rahitismului. Alte manifestări care apar pe deficit de vitamina D sunt spasmofilia, problemele stomatologice și decalcifierea oaselor. Alimentaţia trebuie să fie bogată în pește, ficat, gălbenuș de ou, lactate.
Vitamina E. Dacă organismului îi lipsește vitamina E, atunci sunt afectaţi mușchii, sistemul nervos și circular. Regimul alimentar trebuie să conţină ţelină, spanac, morcovi, pătrunjel, soia, ciuperci, pește, cereale integrale.
Acidul folic. În special femeile însărcinate sau care alăptează au mare nevoie de acid folic. Carenţa acestuia provoacă insuficienţe gastrice și tulburări hepatice. Alimentele bogate în acid folic sunt ficatul, carnea, peștele, vinetele, spanacul.


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 18 Ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu