ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 19 ianuarie 2016

 Ceapa roșie este recomandată în curele de slăbire
Ceapa roșie este recomandată în curele de slăbire O folosești probabil cu regularitate la gătit, însă știi ce calităţi ascunde? Ceapa roșie, pe lângă gustul ei deosebit, dacă este consumată în fiecare zi, ajută la arderea grăsimilor.

Alimentelor utilizate frecvent în bucătărie, la prepararea diferitelor mâncăruri, de obicei nu li se acordă o prea mare importanţă în ceea ce privește conţinutul lor nutriţional. Ceapa roșie face parte din această categorie.

Datorită proprietăţilor ei multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la reminalizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic. Ceapa roșie conţine, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant, care micșorează riscul afecţiunilor cardiovasculare), ceea ce contribuie la evitarea depunerilor de colesterol în artere. Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, un exemplu în acest sens fiind hipertensiunea.
Efecte benefice asupra organismului
Ceapa roșie conţine vitaminele A, B și C, spruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic și diuretic. Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă se mănâncă în stare crudă. În cazul în care îţi face rău la stomac, atunci o poţi consuma după ce ai călit-o maximum 5 minute în puţin ulei de măsline.
Conferă organismului rezistenţă împotriva bolilor
Ceapa roșie este considerată un dezinfectant natural. Ea poate fi folosită pentru a combate gripa, răceala și diverse tipuri de infecţii, datorită conţinutului bogat în sulfat. Trebuie ca în perioada de boală să consumi aproximativ 30 de grame din această legumă benefică pentru organism.

Autor: Libertatea pentru femei
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Marti, 19 Ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu