ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 19 ianuarie 2016

 3 remedii imbatabile care întăresc sistemul imunitar și previn virozele
3 remedii imbatabile care întăresc sistemul imunitar și previn virozele
E sezonul virozelor, iar cea mai bună ”armă” împotriva acestora este un sistem imunitar puternic. Așadar, mâncaţi sănătos, faceţi mișcare și aveţi grijă să nu vă lipsească din casă măcar unul din cele trei remedii imbatabile: propolisul, echinacea și salcia! Dr. Florin Mitocaru ne explică ce efecte au acestea asupra organismului.
Răceala este cauzată de peste 200 de virusuri și este mai frecventă iarna, însă poate apărea oricând în cursul anului. În medie, un adult poate avea între două și trei episoade de viroze respiratorii pe an, iar copiii în jur de șase sau opt episoade. De aceea, un sistem imunitar sănătos are o deosebită importanţă atât în prevenirea virozelor, cât și în tratamentul acestora. În acest sens, medicii specialiști recomandă câteva soluţii naturale menite să susţină sistemul imunitar în această iarnă.
1. Propolisul
„Recomand cu tărie propolisul. Este cel mai valoros produs preluat de la albine. Cercetările au arătat că propolisul întărește sistemul imunitar, crescând astfel capacitatea de autoapărare a organismului. Mai mult, el acţionează direct asupra bacteriilor rele, fără a distruge însă bacteriile benefice de care organismul nostru are nevoie, așa cum se întâmplă atunci când luăm antibiotice. De asemenea, este bine să facem sport și în sezonul rece pentru a ne întări imunitatea. Este important să căutăm produsele naturiste de bună calitate”, declară medicul specialist Florin Mitocaru, directorul general Alevia.
2. Echinacea
„Secretele vindecătoare ale echinaceei au ieșit demult din sfera miturilor. Această plantă e foarte eficientă ca antiseptic, antifungic și imunostimulator. Ea scurtează durata simptomelor date de infecţiile tractului respirator superior, ajutând organismul să scape mai repede de răceală”, mai explică medicul.
3. Salcia
Salcia, denumită și „aspirina vegetală”, a fost folosită din cele mai vechi timpuri în toate terapiile tradiţionale naturiste pentru efectele sale de calmare a durerilor și de scădere a febrei. Salcia conţine salicina, o substanţă asemănătoare acidului acetil salicilic, care se găsește în aspirină.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Sambata, 16 Ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu