ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 14 decembrie 2015

 Calităţile miraculoase ale boabelor de muștar
Calităţile miraculoase ale boabelor de muștar
Sunt mici, dar foarte importante și eficiente pentru sănătatea organismului nostru. Simple sau sub formă de cataplasmă, seminţele de muștar aduc alinarea de care ai nevoie. Pentru mâinile și picioarele foarte reci, acestea sunt o soluţie incontestabilă.
Remediu natural
În uz extern, sub formă de cataplasme, bobiţele de muștar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronșită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile și alungă febra. Însă înainte de a pune cataplasmele cu făină de muștar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină).
 
Pastă de muștar pentru cataplasme
 
Ai nevoie de: făină de muștar, apă caldă, un tifon mare sau o șosetă curată. Râșnește 3 linguri de boabe de muștar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în șosetă, leag-o bine și aplică pe piept. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).
?in colesterolul  sub control
Se administrează câte 3 linguriţe de boabe de muștar zilnic, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Boabele se pun pe limbă și se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muștar se ţine timp de 4 luni, însă efectele vizibile se văd după trei săptămâni.
Reglează sistemul digestiv
Cei care suferă de constipaţie cronică trebuie să consume câte o linguriţă de boabe de muștar cu lapte sau apă (zi de zi se crește doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub formă de cure, pe o perioadă de o săptămână, urmată de o pauză de zece zile.
De ajutor în cazuri grave de bronșiolită la copii
Aceste cataplasme sau băi cu muștar aplicate corect au salvat vieţile multor copii, care se învineţiseră în urma unor cazuri grave de bronșiolită. De asemenea, puse pe piept, cataplasmele cu muștar calmează tusea convulsivă la copii și previn complicaţiile grave.
Ușurează simptomele astmului
Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma condimentelor iuţi, cum sunt muștarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mișcare a mucusului, dar au și puterea de a dilua secreţiile groase și de a deschide astfel căile respiratorii, ușurând considerabil respiraţia.
Ideale și în curele de slăbire
Boabele de muștar au o valoare nutriţională mare și contribuie la arderea grăsimilor, la accelerarea metabolismului și la îmbunătăţirea stării de sănătate în general. Bobiţele ar trebui adăugate cât mai des în mâncarea pe care o consumi. Le poţi adăuga în sandvișuri, salate, dressinguri pentru carnea de pește și cea de pui sau chiar în sosuri pentru legume. Pentru efecte rapide, pune 3 linguriţe de boabe de muștar într-un pahar cu apă și bea amestecul înainte de fiecare masă principală.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 13 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu