ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 14 decembrie 2015

 Care mezeluri sunt mai sănătoase
Care mezeluri sunt mai sănătoase Deși nu sunt deloc sănătoase, mezelurile au un gust care ne face să le punem în coșul de cumpărături la fiecare vizită într-un supermarket. Specialiștii sunt de părere că aceste alimente ar trebui să se regăsească cât mai rar pe lista noastră de cumpărături.

Dacă totuși optăm să avem pe masă crenvurști, jambon de curcan ori șuncă presată sau orice alt mezel, este indicat să avem în vedere câteva sfaturi care ne vor ajuta să le alegem pe cele cât mai proaspete și mai puţin dăunătoare pentru organism. Iată care mezeluri sunt mai sănătoase!

Atunci când cumpăraţi mezeluri, primul lucru pe care ar trebui să-l aveţi în vedere este culoarea acestora.
Iată care mezeluri sunt mai sănătoase
Zăriţi pe rafturile din supermarket crenvurștii rozalii, din piept de pui (cel puţin așa scrie pe eticheta lor). Deși e aproape imposibil să le rezistaţi, trebuie să știţi că aceștia sunt cei mai dăunători pentru organism.

Deși au o culoarea vie, nu așa ar trebui să arate niște crenvurști. Trebuie să-i alegeţi pe cei care au culoarea cât mai apropiată cu pieptul de pui. Ocoliţi mezelurile care sunt mai colorate și plac ochiului. E clar că aceștia sunt plini de substanţe dubioase. Printre mezelurile care sunt mai sănătoase se numără cele care au culoare naturală.
Ne mai plac mezelurile cu diverse condimente precum busuiocul sau usturoiul. Ce delicioase sunt! Nu-i așa?Totuși, specialiștii ne recomandă să ne ferim de acestea. De exemplu, usturoiul poate acoperi cu ușurinţă un miros neplăcut de carne. Așadar, e posibil ca aceste mezeluri să nu fie tocmai proaspete.
Care mezeluri sunt mai sănătoase: file de vită crud uscat sau mușchi de porc crud-uscat
Mai este un aspect de care trebuie să ţineţi cont: cât de zemoase sunt. Dacă pe hârtia în care au fost împachetate se observă un lichid, e clar un semn că acestea nu sunt de calitate. Asta  înseamnă că aceste mezeluri au fost exagerat de mult injectate și că, de fapt, plătiţi pentru soluţia injectabilă același preţ cu cel al kilogramului de carne.

De asemenea, mare atenţie și la semnele de ace de pe mezeluri. De exemplu, la foarte multe sortimente de șuncă se pot vedea cu ochiul liber urmele  de ace prin care mezelul respectiv se injectează cu saramură. E clar că cele mai sănătoase sortimente de mezeluri sunt și cele care nu au urme de înţepături.
Însă, concret vorbind, cele mai sănătoase mezeluri sunt cele crud-uscat pentru că sunt crude și uscate la afumătoare. De exemplu, file de vită crud uscat sau mușchi porc crud-uscate.
De asemenea, alegeţi mezelurile din curcan sau pui, precum jambon din piept de curcan sau pastramă de piept de curcan.
În plus, e bine să căutaţi mezeluri care nu conţin E-uri. Trebuie să aveţi în vedere că acestea trebuie consumate în două-trei zile de la cumpărare. Se strică mult mai repede, dar sunt mezeluri mult mai sănătoase.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 11 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu