ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 14 decembrie 2015

Calităţile nebănuite ale grepfrutului
Calităţile nebănuite ale grepfrutului Grepfrutul (Citrus paradisii) este bogat în vitamine și, datorită gustului amărui este un excelent tonic-amar. O jumătate de grepfrut conţine trei sferturi din cantitatea de vitamina C din necesarul zilnic. Află și alte calităţi nebănuite ale acestui fruct. 
Efecte nebănuite
Este foarte util pentru copiii cărora le lipsește pofta de mâncare, dar și în curele de slăbire, energia lui fiind foarte redusă (23 kcal la 100 g de pulpă). Bogat vitaminizante, fructele sale au recomandări comune cu ale lămâilor și portocalelor. Datorită gustului amărui, grepfruitul este un tonic amar, foarte util pentru copiii debili, cu lipsă de poftă de mâncare. Este util și ca adjuvant în tratamentul alergiilor și foarte de folos celor cu probleme de circulaţie sangvină pentru că scade valoarea colesterolului.  Se consumă ca atare sau sub formă de suc. Dar este bun și pentru uz extern: se aplică două-trei picături de extract din sâmburi de grepfrut amestecate cu apă pe piele. Are acţiune antibacteriană și antimicotică.
Atenţie! Dacă faci tratament cu antibiotice sau anticoncepţionale nu trebuie să consumi grepfrut, pentru că interferează cu acţiunea medicamentului.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Duminica, 13 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu