Cu ce se poate înlocui zahărul. Cinci produse 100% naturale |
Sunt tot mai mulţi cei care au probleme cu greutatea sau pur și simplu
vor să mănânce mai sănătos și se întreabă cu ce se poate înlocui
zahărul.
Potrivit medicilor, zahărul ne poate afecta sănătatea. Printre altele,
trebuie să te gândești cu ce se poate înlocui zahărul și pentru că poţi
avea hipertensiune, colesterol ridicat sau Alzheimer (medicii îi mai
spun și diabet de tip 3 și este o boală prin care creierul nu mai este
capabil să folosească glucoza pe care o primește din alimentaţie, iar
energia și abilităţile cognitive sunt avariate).
De asemenea, zahărul în exces poate provoca depresii. Deși la început
ești euforic după ce consumi ceva dulce, pentru că eliberează rapid
serotonina, hormonul fericirii, după aproximativ 30 de minute te vei
simţi moleșit și fără poftă de viaţă.
Medicii recomandă ca zahărul să reprezinte doar 5% din dietă. Mai mult,
statisticile arată că în prezent se consumă cu 50% mai mult zahăr decât
în urmă cu 30 de ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că
zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre.
Cei care vor să afle cu ce se poate înlocui zahărul trebuie să știe că există pe piaţă mai multe produse naturale.
Extractul de stevie. Există sun formă de pudră, granule sau
lichidă. Este mai dulce decât zahărul alb și nu afectează glicemia. Este
recomandată și pentru diabetici.
Siropul de arţar. Se extrage din siropul arţarului de zahăr. Pe
lângă faptul că e un înlocuitor de zahăr, are efecte benefice asupra
organismului și nu crește glicemia.
Siropul de curmale. Este o alternativă la zahăr și poate fi
folosit și prepararea unor prăjituri. De asemenea, are efecte benefice
asupra organismului pentru că ar conţinut de calciu, magneziu, potasiu
sau fier.
Siropul de agave. Se obţine din seva plantei Agave. Ca și
stevia, o linguriţă din acest sirop este mult mai dulce decât zahărul și
nu are efecte asupra creșterii glicemiei. Este bogat în vitamine și
minerale.
Mierea de albine. Are un indice glicemic mediu și se recomandă
să o folosiţi la îndulcit ceaiuri sau alte băuturi când sunt calde și nu
fierbinţi, pentru că își pierde proprietăţile benefice pentru organism.
|
Autor: Adevarul.ro Sursa: adevarul.ro Vineri, 4 Decembrie 2015 |
sâmbătă, 5 decembrie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu