ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Cu ce se poate înlocui zahărul. Cinci produse 100% naturale
Cu ce se poate înlocui zahărul. Cinci produse 100% naturale Sunt tot mai mulţi cei care au probleme cu greutatea sau pur și simplu vor să mănânce mai sănătos și se întreabă cu ce se poate înlocui zahărul.
Potrivit medicilor, zahărul ne poate afecta sănătatea. Printre altele, trebuie să te gândești cu ce se poate înlocui zahărul și pentru că poţi avea hipertensiune, colesterol ridicat sau Alzheimer (medicii îi mai spun și diabet de tip 3 și este o boală prin care creierul nu mai este capabil să folosească glucoza pe care o primește din alimentaţie, iar energia și abilităţile cognitive sunt avariate). 
 
De asemenea, zahărul în exces poate provoca depresii. Deși la început ești euforic după ce consumi ceva dulce, pentru că eliberează rapid serotonina, hormonul fericirii, după aproximativ 30 de minute te vei simţi moleșit și fără poftă de viaţă. 
 
Medicii recomandă ca zahărul să reprezinte doar 5% din dietă. Mai mult, statisticile arată că în prezent se consumă cu 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 30 de ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre.
 
Cu ce se poate înlocui zahărul. Cele mai populare produse naturale
Cei care vor să afle cu ce se poate înlocui zahărul trebuie să știe că există pe piaţă mai multe produse naturale. 
 
Extractul de stevie. Există sun formă de pudră,  granule sau lichidă. Este mai dulce decât zahărul alb și nu afectează glicemia. Este recomandată și pentru diabetici. 
 
Siropul de arţar. Se extrage din siropul arţarului de zahăr. Pe lângă faptul că e un înlocuitor de zahăr, are efecte benefice asupra organismului și nu crește glicemia. 
 
Siropul de curmale. Este o alternativă la zahăr și poate fi folosit și prepararea unor prăjituri. De asemenea, are efecte benefice asupra organismului pentru că ar conţinut de calciu, magneziu, potasiu sau fier. 
 
Siropul de agave. Se obţine din seva plantei Agave. Ca și stevia, o linguriţă din acest sirop este mult mai dulce decât zahărul și nu are efecte asupra creșterii  glicemiei. Este bogat în vitamine și minerale. 
 
Mierea de albine. Are un indice glicemic mediu și se recomandă să o folosiţi la îndulcit ceaiuri sau alte băuturi când sunt calde și nu fierbinţi, pentru că își pierde proprietăţile benefice pentru organism.
 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 4 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu