ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 13 noiembrie 2015

Ești tot timpul obosită? Iată unde greșești!
Ești tot timpul obosită? Iată unde greșești! Lipsa de somn nu este singurul lucru care îţi consumă energia. Lucrurile mici pe care le faci, sau nu, te pot epuiza atât mental cât șifizic, ceea ce poate face ca ziua să fie extrem de obositoare.
Experţii au făcut o listă cu obiceiurile comune dăunătoare care te pot face să te simţi epuizată.

Renunţi să mai faci exerciţii când ești obosită
Sari peste orele de sport atunci când ești obosită, pentru a economisi energie. Dar asta lucrează împotriva ta. Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia, se arată că adulţii sedentari, dar sănătoși, care au început să facă sport ușor timp de trei zile pe săptămână, aproximativ 20 de minute pe ședinţă, se simţeau lipsiţi de vlagă la început, iar după șase săptămâni deja erau mult mai plini de energie.

Exerciţiul regulat stimulează forţa și rezistenţa, ajută sistemul cardiovascular să funcţioneze eficient și oxigenează mai bine creierul și organismul. Deci, data viitoare când vrei să lenevești, du-te măcar la o plimbare în pas vioi.
Nu bei destulă apă
Dacă în mod normal ești ușor deshidratată, chiar și mai puţin de 2% din cantitatea normală de apă te va face să te simţi epuizată. Deshidratarea duce la o reducere a volumului sanguin, ceea ce face ca sângele să fie mai gros. Pentru a calcula corect necesarul de lichide pe zi, se ia greutatea ta, se împarte la 2 și apoi rezultatul se împarte la 10. Ce rezultă este necesarul de lichide pe care trebuie să îl consumi zilnic.

Nu consumi suficient fier
Un deficit de fier poate să te facă să te simţi iritată, slăbită și poate reduce capacitatea de concentrare. Cauza este aceea că deficitul de fier face ca oxigenul care ajunge în mușchi și celule să fie în cantităţi mult mai mici decât necesarul. Pentru a reduce riscul de anemie trebuie să mănânci carne macră de vită, fasole, tofu, ouă, nuci, unt de arahide, împreună cu alimente bogate în vitamina C (care îmbunătăţește absorbţia fierului).

Sari peste micul dejun
Alimentele pe care le mănânci dimineaţa funcţionează ca un combustibil pentru corpul tău și, atunci când dormi, organismul tău consumă ceea ce ai acumulat la cina de cu o seară înainte. Deci, atunci când te trezești dimineaţa, ai nevoie de mâncare care să includă cereale integrale, proteine ??slabe și grăsimi sănătoase.

Ai un birou dezordonat
Un birou aglomerat te epuizează mental prin limitarea capacităţii de concentrare și a capacităţii creierul de a procesa informaţii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Princeton. La finalul fiecărei zile, ai grijă să lași în ordine toate obiectele și hârtiile de pe birou.  Asta te ajută să ai un start pozitiv pentru a doua zi dimineaţă.
 


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 12 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu