ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

Uluitor! Ce spune despre tine faptul că îţi plac alimentele amărui
Uluitor! Ce spune despre tine faptul că îţi plac alimentele amărui Persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendinţe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane, potrivit unei echipe de cercetători austrieci, care s-a ocupat de legăturile dintre personalitate și preferinţa pentru un anumit gust.
Potrivit rezultatelor studiului realizat la Universitatea din Innsbruck, amatorii de gust amar ar fi mai înclinaţi decât cei care preferă gusturile dulce, sărat sau acru spre sadism, machiavelism, narcisism și psihopatie. Tot printre ei s-ar afla mai des egoiști, vanitoși și oameni cărora le place să îi vadă suferind pe semenii lor.
Studiul s-a desfășurat pe un eșantion de persoane (bărbaţi și femei), cărora le-au fost oferite produse cu diferite gusturi (dulce, sărat, acru sau amar). Cercetătorii le-au cerut să stabilească o ierarhie a preferinţelor, supunându-le apoi unui chestionar de personalitate.
Rezultatele au arătat că atracţia naturală pentru gustul amar se manifestă cel mai des la persoane cu tendinţe sadice, machiavelice, narcisiste și psihopate. La fel ca la plante, al căror grad de amăreală indică nivelul de toxicitate, gustul amar ar corespunde la om unei nevoi de a se pune în pericol, a căutării de senzaţii tari. Cu cât voluntarii erau mai amabili, blânzi și cooperanţi, cu atât erau mai puţin atrași de acest gust.


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 14 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu