ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

Știinţa din spatele relaxării și stresului
Știinţa din spatele relaxării și stresului Știai că stresul este, de fapt, o parte importantă a evoluţiei umane, iar acesta i-a ajutat pe strămoșii noștri să supravieţuiască?
Eliberarea adrenalinei i-a ajutat pe aceștia să se apare de atacul animalelor carnivore. Lumea contemporană a adus în continuu factori de stres la care organismul uman nu ar trebui să răspundă.
Știai că există stres bun și stres rău? Stresul bun se numește eustres, iar cel rău, distres sau suferinţă. Este de ţinut minte că nu orice tip de stres este rău și că fiecare persoană are un anumit grad de toleranţă la factorii de stres.
Secretul este să știi să îţi păstrezi calmul și să depistezi la timp semnele negative care te pot duce pe culmile stresului.
Există 2 tipuri de stres: acut și cronic. Cel acut este stresul pe termen scurt, cauzat de anumite evenimente la care trebuie să reacţionăm. Acesta poate fi de ajutor, ne poate motiva, dar experimentat în cantităţi prea mari ne poate cauza suferinţă. Exemplele de stres acut sunt accidentele, cererea unui salariu mai mare, susţinerea unui test.
Stresul cronic, pe de altă parte, este acel stres pe termen lung, cauzat de factori de stres în mod repetat. Stresul cronic poate deveni o rutină atunci când nu îl depistăm la timp și îl acceptăm ca făcând parte din viaţa noastră. Întâlnim acest tip de stres la persoanele care au locuri de muncă extrem de solicitante, la cele care nu sunt fericite cu familiile pe care le au, problemele financiare pe termen lung sau problemele mari de la școală.
Potrivit celor mai noi studii, 43% dintre adulţii din SUA suferă de probleme de sănătate cauzate de stres, iar între 75% - 90% din toţi doctorii se plâng de stres și problemele cauzate de acesta.
Efectele stresului cronic sunt ușor de sesizat. Acestea se manifestă de la dureri de cap sau de stomac, la dureri de piept, lipsa somnului sau creșteri de tensiune.
Din cauza stresului sunt depistate 40% dintre bolile de inimă și 25% dintre atacurile de cord.
De asemenea, persoanele care experimentează stresul pot suferi de tensiuni musculare la nivelul capului, gâtului și umerilor.
Soluţia care combate stresul este relaxarea. Aceasta te poate scăpa de anxietate, diabet sau hipertensiune. Studiile arată că relaxarea este răspunsul unui sistem imunitar puternic și a unui organism energic.

Autor: Feminis.ro
Sursa: www.feminis.ro  Marti, 13 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu