ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

BOALA PE CARE NE-O PROVOACĂ INTERNETUL
BOALA PE CARE NE-O PROVOACĂ INTERNETUL
Te enervezi des atunci când vezi că cineva a postat un comentariu negativ în dreptul pozelor tale? Sau te înfurii peste măsură când vezi un mesaj agramat sub filmuleţele de pe Youtube sau Liveleak?

Dacă da, atunci poate ar fi bine să te gândești la aceste reacţii ca la o problemă medicală provocată ed Internet. Cercetătorii americani au descoperit o legătură între Internet și boli legate de tensiune.
Conform oamenilor de știinţă de la Spitalul Henry Ford, din Detroit, adolescenţii care petrec mai mult de 14 ore în faţa calculatorului se confruntă cu tensiune afoarte ridicată. Din cei 134 de tineri care au participat la studiu, 26 au fost descoperiţi cu această afecţiune, o rată îngrijorătoare, având în vedere faptul că vorbim de persoane care sunt abia trecute de vârsta copilăriei.
O altă statistică indică faptul că 43 la sută dintre persoanele care utilizează Internetul în exces sunt obezi, comparativ cu incidenţa obezităţii în rândul persoanelor care nu utilizează atât de mult Internetul: 26 la sută.
Ca să nu mai vorbim de faptul că, stând atât de mult pe Internet, în special în cazul persoanelor dependente de jocurile pe calculator, există un procent îngrijorător de persoane care au probeme cu coloana sau sistemul osos.
Andrea Cassidy-Bushrow, coordonatoarea studiului și cercetătoare la Departamentul de Știinţă pentri  Sănătate Publică de la Spitalul Henry Ford din Detroit  susţine că utilizarea cu moderaţie a Internetului este cheia către o viaţă sănătoasă.
”Este important ca oamenii să ia frecvent pauză, dacă lucrează în faţa computerului sau dacă stau pe smartphone și să se angajeze în activităţi fizice. Le recomand părinţilor să le limiteze copiilor, acasă, timpul petrecut pe Internet. Cred că două ore pe zi, cinci zile pe săptămână sunt mai mult decât suficiente”, a declarat Andrea Cassidy-Bushrow.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Marti, 13 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu