ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Remedii naturale cu miere si scortisoara

In mod traditional, de-a lungul istoriei, ingrediente precum mierea si scortisoara au fost folosite in medicina naturista. Scortisoara se utiliza des in remediile din China si Ayurveda inca de acum 2 000 de ani iar mierea are, de asemenea, o istorie bogata care dateaza din Grecia Antica, dar si din vechile texte egiptene. miere si scortisoara
Proprietatile curative ale mierii au fost relatate de Aristotel si Aristoxenus. Au existat povesti potrivit carora oamenii s-au vindecat de foarte multe afectiuni, de la diabet la acnee, iar marturiile continua sa apara. Mai jos, vei descoperi cateva dintre cele mai frecvente moduri in care poti folosi combinatia de miere si scortisoara, pentru a preveni si a trata diverse probleme de sanatate.

Acest amestec este un subiect de interes pentru entuziastii stilului de viata sanatos si remediilor naturiste, dar si pentru oamenii de stiinta deopotriva. In prezent, dovezi concludente care sugereaza ca mierea si scortisoara vor produce rezultate spectaculoase lipsesc in literatura de specialitate, fiind principalul motiv pentru care comunitatea medicala este inca destul de reticenta in a recomanda acest tip de tratament.
Totusi, daca analizam proprietatile binefacatoare ale fiecarui ingredient, putem presupune ca daca mierea sau scortisoara au efecte vindecatoare, atunci amestecul celor doua nu poate avea decat un rezultat pozitiv pentru organism.

Nutrienti esentiali – miere si scortisoara

Scortisoara s-a dovedit a fi deosebit de utila pentru tratarea unor tulburari digestive, a disconfortului menstrual si a durerilor articulare, datorita continutului ridicat de cinamaldehida (un compus molecular antiinflamator, care ofera scortisoarei aroma si miros).
Mierea este de asemenea cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si este bogata in nutrienti esentiali, printre care: aminoacizi, riboflavina, niacina, vitamina B6, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
Iar combinatia celor doua ofera puternice caracteristici antimicrobiene, antiinflamatorii si antioxidante. Aceste proprietati vindecatoare au dus la folosirea mierii si scortisoarei pentru diverse tratamente naturiste, inca din timpuri stravechi.

Remedii naturale cu miere si scortisoara

Motivele pentru care aceste ingrediente au un efect atat de puternic asupra organismului variaza, dar se centreaza in general pe capacitatea lor de a controla inflamatiile, a combate radicalii liberi si a stimula sistemul imunitar. Se poate folosi si ca adjuvant in diverse diete si regimuri de slabire.
CITESTE SI: Remedii de frumusete cu miere si scortisoara
Alte beneficii pentru sanatate, pe care multi le-au experimentat, includ:

Ajutor pentru persoanele alergice

Doar un exemplu pentru cum scortisoara poate ajuta in cazul alergiilor poate fi observat intr-un studiu realizat in Egipt. S-a evaluat ce efecte poate avea asupra acarienilor. Acest alergen a devenit o reala problema. Cercetatorii de la University of Kentucky College of Agriculture, Food and Environment au descoperit ca cel putin 45% dintre tinerii ce sufera de astm sunt alergici la acarieni. Cercetatorii din Egipt au testat diferite uleiuri esentiale si au constatat ca scortisoara a fost cel mai puternic agent impotriva acarienilor.
In ceea ce priveste mierea, doar o lingurita de miere pe zi poate stimula sistemul imunitar, ajutand la constuirea unei tolerante la polen si luptand astfel cu alergiile. Aceasta teorie a fost testata si prezentata in International Archives of Allergy and Immunology, unde s-a observat ca persoanelor cu alergii la polen de mesteacan li s-au diminuat simptomele, de doua ori mai putine zile asimptomatice si mai putine zile cu simptome severe. Per total, acestia au folosit cu 50% mai putine antihistaminice, comparativ cu grupul ce nu a consumat miere, ci doar un tratament medicamentos conventional.

Miere si scortisoara pentru diabet zaharat

Studii recente publicate in revistele Nutrition Research si Parmacognosy Research sugereaza ca suplimentarea cu pana la 1.500 mg de scortisoara aduce beneficii profilului lipidic, enzimelor hepatice, rezistentei la insulina, dar si sensibilitatii la proteina C reactiva, in cazul diabeticilor.
Potrivit unui studiu realizat in Dubai, s-a observat ca mierea a provocat o crestere mult mai mica a nivelului de glucoza, comparativ cu dextroza si sucroza. Pacientii sufereau de diabet, iar amestecul de miere si scortisoara ofera astfel un indice glicemic scazut.

Tratarea infectiilor pielii si acneei cu miere si scortisoara

Combinatia de miere si scortisoara este folosita pentru a trata afectiuni ale pielii, infectii sau acnee, datorita capacitatilor antimicrobiene ale ingredientelor. Cercetatorii din Iran au descoperit ca, datorita proprietatilor antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante, miere este mai puternica si mai potenta pentru tratarea ranilor si arsurilor si scade incidenta infectiilor cutanate, mai mult decat preparatele din medicina conventionala.

Remediu pentru raceala, cu miere si scortisoara

Intr-un studiu publicat in American Journal of Chinese Medicine, uleiul esential de scortisoara s-a dovedit a fi foarte eficient in stoparea raspandirii unor bacterii, inclusiv E.coli, Candida si stafilococ auriu (microorganisme care pot provoca o serie de boli).
In esenta, atunci cand se amesteca mierea cu scortisoara, multi nu racesc deloc in anotimpul rece, fiind o masura preventiva utila. Iar pentru cei ce au o raceala, timpul de recuperare este mult diminuat.

Miere si scortisoara pentru probleme digestive

Aceste ingrediente sunt destul de populare in gestionarea si tratarea unor probleme digestive, cum ar fi constipatia, greata sau ulcer. Mierea se digera usor si calmeaza sistemul digestiv, iar scortisoara ajuta la eliminarea bacteriilor prezente in tractul intestinal.

Un plus de energie cu miere si scortisoara

Medicina traditionala chineza a folosit scortisoara pentru un aport crescut de energie, iar in amestec cu mierea, ofera un impuls (scazut glicemic) ce ajuta in cazul unui efort fizic intens. Iar cand este nevoie de un plus de energie pe tot parcursul zilei, aceasta combinatie nu da gres.
CITESTE SI: Dieta cu miere si scortisoara

Tratarea gingivitei cu miere si scortisoara

In ultimii ani, numeroase studii au sustinut ideea ca mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea gingivitei si a bolilor parodontale. Cercetatorii de la School of Dentistry, University of Otago din Noua Zeelanda sustin ca mestecatul unui produs pe baza de miere de Manuka a dus la o scadere de 35% in formarea de placa bacteriana. Iar pentru cei ce sufera de sangerari cauzate de gingivita, s-a observat de asemenea aceeasi scadere de 35%. Atunci cand proprietatile antimicrobiene se combina, utilizarea regulata de miere si scortisoara poate fi benefica sanatatii dintilor.

Prepararea amestecului de miere si scortisoara

Pentru a incerca aceasta combinatie, reteta este foarte simpla. Se amesteca intr-o cana cu apa calda o lingura de miere si o lingurita de scortisoara. Bautura astfel obtinuta are un gust placut si poate ajuta pentru numeroase afectiuni, cele prezentate mai sus fiind doar cateva dintre ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu