ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

Răcirea vremii sporește riscul de infarct
Răcirea vremii sporește riscul de infarct Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile duc la creșterea numărului și a gravităţii cazurilor de angină pectorală, hipertensiune arterială și infarct miocardic. Iată ce putem face pentru a ne feri de aceste pericole.
În acest context, nu e de mirare că de la primele ore ale dimineţii se înregistrează, la camera de gardă a oricărui spital de urgenţe, cel puţin 5-10 pacienţi cu patologie cardiacă determinată sau agravată de frig. “Jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool, iar căderea în stradă, în frig și umezeală, face ca gravitatea acestor cazuri să crească. Nu beţi alcool când este frig pentru că favorizează pierderile de căldură din cauza vasodilataţiei și a riscului crescut de instalare a degerăturilor și a hipotermiei”, susţine conf. dr.Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe-toxicologie la Spitalul “Sf. Ioan” din Iași.
Beţi lichide calde
“Evitaţi deplasările la primele ore ale dimineţii sau seara, când temperaturile sunt extrem de scăzute, și purtaţi îmbrăcămnite groasă și încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor. La fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare, riscul de infarct miocardic crește cu 2%, astfel încât, în aceste zile, depășește chiar 30%. De asemenea, beţi lichide calde și alternaţi expunerile la frig cu pauze în locuri încălzite (benzinării, magazine etc.)”, spune conf. dr. Ciuhodaru.
21 de grade Celsius în cameră
“În spaţiile închise (apartamente, loc de muncă), vă recomandăm să menţineţi o temperatură de minimum 21 de grade Celsius. De asemenea, alimentaţi-vă corespunzator și evitaţi consumul de alcool și excesul de sedative. Verificaţi starea vârstnicilor prin vizite sau măcar un telefon și, nu în ultimul rând, verificaţi periodic starea centralei de apartament”, recomandă medicul.
Recomandări pentru șoferi
“În cazul deplasărilor, nu uitaţi să aveţi lichide pentru 24 de ore, precum și alimente, pături și medicaţia pentru boli cronice. Nu plecaţi la drum fără a umple rezervorul, întrucât, la un consum mediu de un litru de benzină sau motorină pe oră, un rezervor de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în mașină pentru cel puţin o zi. Nu părăsiţi autovehiculele dacă este viscol și nu știţi distanţa exactă până la adăpost”, explică medicul.

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 13 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu