ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

 CEAIUL de BUSUIOC, remediul naturist pentru DIABET
CEAIUL de BUSUIOC, remediul naturist pentru DIABET
Busuiocul este o plantă aromatică fiind cunoscută pentru utilizările sale în lumea culinară, însă și ca plantă sfântă. Dar știaţi că îl puteţi consuma și sub formă de ceai? Fiertura preparată din busuiocul uscat este un remediu naturist care reface organismul și întărește sistemul imunitar. Pentru a prepara ceaiul nu avem nevoie decât de un pumn de busuioc proaspăt pe care îl fierbem în 250-300ml de apă vreme de 5-6 minute, peste care adaugăm o linguriţă de miere sau suc de lămâie după gust. Busuiocul consumat sub formă de ceai poate fi de folos în următorele afecţiuni:

- Pentru cei care suferă de diabet, busuiocul, atât proaspăt cât și cel uscat, poate scădea nivelul zahărului în sânge. Uleiurile esenţiale unice din compoziţia sa contracarează efectul negativ al radicalilor liberi și îmbunătăţește funcţiile pancreasului.
- Scade colesterolul. Busuiocul are abilitatea de a scădea nivelul trigliceridelor și va ţine colesterolul sub control.
- Remediul perfect pentru febră, tuse și răceală. Busuiocul este una dintre cele mai puternice plante cu efect antimicrobian și antifungic. Uleiurile prezente în acesta, precum camfor și eugenol, împreună cu fitonutrienţii săi descongestionează căile respiratorii și ajută organismul să lupte cu infecţia. Pentru răceală trebuie să alegi câteva frunze de busuioc proaspăt și să le lași la fiert în 100ml de apă până când se înjumătăţește cantitatea de lichid.
- Curăţă rinichii. Datorită propietăţilor sale, ceaiul de busuioc ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi și are un efect diuretic, astfel reduce acidul uric. Dacă îndulcim ceaiul de busuioc cu miere, acesta poate sprijini funcţiile rinichilor.
Interesant de știut: Numele plantei se trage din grecescul "basilikos" care înseamnă "regal". Busuiocul este orginar din Asia, dar și-a făcut loc rapid în bucătăria mediteraneană. Face parte din aceeași familie de plante ca și menta și este considerat plantă sacră în religia hindusă, fiind folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, scrie www.ziarulring.ro

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 13 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu