Ceara de pe fructe: e dăunătoare sau nu? Așa vă asiguraţi că aţi scăpat de ea |
Merele contin multa apa si, pentru a se proteja, secreta un fel de
strat ceros. Cu timpul insa se pierde si atunci producatorii, pentru a
le face mai atragatoare, dar si pentru a preveni deshidratarea, adauga
ceara artificiala. Aceasta ceara se adauga fie prin scufundare, fie prin
pulverizare si de cele mai multe ori este vorba de o ceara comestibila
Carnauba sau Shellac. Cei cu mai putine scrupule folosesc ceruri
daunatoare, pe baza de petrol, iar daca aveti in fata un mar foarte
lucios si stralucitor, este suspect de tratare cu ceruri de sinteza.
Cum elimini ceara de pe fructe Daca nu ai posibilitatea sa cumperi mere organice, iata o metoda a elimina ceara de pe fructe. Simpla spalare cu apa nu va elimina ceara. Ai nevoie de: o perie, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie. 1. Umpleti chiuveta cu apa calduta. 2. Adaugati o lingura de suc de lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu. 3. Adaugati merele, lasati-le cateva minute, apoi periati-le. Va dati seama ca ati eliminat ceara, daca apa devine tulbure. Sursa:www.doctorulzilei.ro |
Autor: Doctorulzilei.ro Sursa: www.doctorulzilei.ro Sambata, 10 Octombrie 2015 |
miercuri, 14 octombrie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu