ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 14 octombrie 2015

Ceașca de sănătate. Cele mai bune remedii care tratează apatia
Ceașca de sănătate. Cele mai bune remedii care tratează apatia
Apatia este o afecţiune frecventă în secolul nostru, marcat de stres. Din păcate, această boală, asociată cu o stare depresivă, se manifestă printr-o lipsă de interes faţă de tot ce ne înconjoară și face victime în rândul femeilor și bărbaţilor
Ce spun specialiștii despre depresia feminină
Unii specialiști susţin că depresia este întâlnită mai frecvent la femei și această opinie a fost încurajată de numeroase studii. De exemplu,  Susan Nolen-Hocksema, autoarea cărţii „Diferenţele de sex în depresie” consideră că depresia este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi.”Bărbaţii, spune autoarea cărţii, au tendinţa să fie mai puţin legaţi de sentimente decât femeile și sunt mai puţin interesaţi să vorbească despre ele. De aceea percepem depresia ca fiind nemasculină. Când sunt deprimate însă, femeile obișnuiesc să povestească tot ce le deranjează.
Bărbaţii apatici caută soluţii pentru prolemele lor
 Când au probleme, bărbaţii  se orientează spre soluţii, nu-și analizează sentimentele și, mai ales, nu le împărtășesc altora”.Pe această temă au apărut  și alte studii. Relevantă este părerea psihoterapeutului american Terrence Real, autorul cărţii „Nu vreau să vorbesc despre  asta: Depășirea secretului moștenit al depresiei masculine”.Concluzia studiului care a fost prezentat într-o carte este aceea că „Nu obișnuim  să asociem ideea de masculin cu ideea de depresie. Putem vorbi despre agresivitate masculină, dar nu despre depresie masculină!
Depresia ascunsă, la bărbaţi 
La bărbaţi este vorba despre o depresie ascunsă, care atrage alte probleme specifice acestui sex : labilitate psihică, droguri, abuz de alcool, violenţă domestică etc.”
Apatia se poate datora singurătăţii și inferiorităţii
În opinia multor cercetători, apatia poate fi cauzată de o dorinţă neîmplinită. De asemenea, mai mulţi neurologi europeni apreciază că există doi factori esenţiali, declanșatori ai apatiei:  singurătatea și inferioritatea. ”În primul caz, persoanele comunică rar cu semenii și nu-și exteriorizează anumite stări sufletești, anumite nemulţumiri, iar acestea  se tot adună în  sufletul acestei categorii de suferinzi și ei alunecă în prăpastia depresiei. Inferioritatea este o altă cauză semnificativă care declanșează apatia. Frecvent, femeile care cad victimă acestei suferinţe, nu se consideră suficient de frumoase, de inteligente sau de atrăgătoare”, susţin neurologii europeni.   
 Fitoterapeuţii europeni recomandă tratamente cu anumite ceaiuri
În prezent, medicii  și fitoterapeuţii europeni caută împreună soluţii pentru vindecarea bolii. Aceștia recomandă terapii cu anumite ceaiuri care, în timp, s-au dovedit foarte eficiente.  
Reţetele săptămânii:
Păducelul, un leac benefic pentru apatici
Infuzia din flori și frunze tinere de păducel este de ajutor apaticilor de orice vârstă. Remediul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte. Ceaiul se lasă la infuzat timp de zece minute. Apoi, licoarea se strecoară și se îndulcește cu o linguriţă de miere. Specialiștii recomandă să se consume câte trei căni de infuzie pe zi.
Decoctul de păpădie combate starea de apatie  
Totodată, în caz de apatie, fitoterapeuţii recomandă decoctul de păpădie, un  leac cu rezultate foarte bune. Plantă înzestrată cu numeroase virtuţi tămăduitoare, păpădia apreciată ca un bun detoxifiant și un tonic pentru tot organismul, tratează zeci de afecţiuni. Dar pentru combaterea stării de apatie, fitoterapeuţii recomandă acest decoct care se prepară din 5o g de plantă uscată și un litru de apă. După ce fierbe timp de două minute, ceaiul se acoperă cu o farfurioară, iar după alte zece minute, se strecoară. Se administrează câte trei căni de ceai pe zi.
Infuzia din frunze de portocal, un tonic al sistemului nervos
 Efectele infuziei preparate din frunze de portocal sunt remarcabile pentru tot organismul! În caz de apatie, infuzia obţinută din frunzele acestui fruct exotic are proprietăţi tonice și calmante asupra sistemului nervos. Ceaiul se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată  la 250 ml de apă clocotită.  Zilnic, se consumă câte trei cești de ceai, iar ultima se bea cu 30 de minute înainte de culcare.
În amestec: angelica, menta și valeriana ţin în frâu apatia
Renumite pentru efectele antidepresive, angelica, menta și valeriana, în amestec, reprezintă un remediu excelent care ţine în frâu apatia. Mai mult,  tratamentul cu acest leac naturist alungă indiferenţa și incertitudinile. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă (cele trei plante se amestecă în părţi egale) la o cană de 200 ml de apă. Se consumă câte două căni de infuzie pe zi, până la vindecare. În paralel cu acest remediu eficient, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă în studiul:”Cartea sănătăţii tale” și o dietă adecvată cu alimente antidepresive, printre care: drojdia de bere, roșiile, fasolea boabe-proaspete sau uscate.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Miercuri, 14 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu