ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 5 octombrie 2015

Cinci lucruri simple pe care le putem face zilnic pentru a ne dezvolta inteligenţa
Cinci lucruri simple pe care le putem face zilnic pentru a ne dezvolta inteligenţa Inteligenţa nu este un dar nativ, care va rămâne neschimbat toată viaţa. Studiile au demonstrat că la orice om coeficientul de inteligenţă poate fi îmbunătăţit, pentru că fiecare dintre noi are capacitatea de a învăţa mereu lucruri noi, asemeni copiilor.
Psihologul Andrea Kuszewski crede că prin cinci exerciţii simple, zilnice, oricine poate deveni mai inteligent, dacă dorește cu adevărat acest lucru. Iată care sunt acestea:
1. Să învăţăm mereu lucruri noi. Acest sfat nu înseamnă că în fiecare zi trebuie să asimilăm lucruri extrem de complicate. Pot fi lucruri foarte simple: o nouă experienţă, cunoașterea unor oameni până atunci străini, orice lucru cu care nu ne-am mai întâlnit anterior. Trebuie să fim mereu deschiși la ce este nou și să profităm de ocaziile care ni se ivesc, spune Andrea pentru Business Insider.
2. Să ne depăsim limitele acceptând provocări. Creierul nostru, ca orice mușchi, are nevoie de antrenament, de stimulare, pentru a se dezvolta armonios. De aceea, este bine ca în fiecare zi să căutăm provocări care să ne pună mintea la contribuţie, să ieșim din zona noastră de confort și să nu ne limităm doar la ceea ce știm că facem foarte bine.
3. Să gândim creativ. Dacă vom gândi creativ, vom deveni mai inteligenţi, dar și mai fericiţi, iar productivitatea noastră va crește. Toţi oamenii pot fi creativi, nu doar artiștii. Important e să căutăm soluţii care să ne stimuleze, nu doar să memorăm și să reproducem informaţie.
4. Să alegem soluţia mai dificilă. Orice exerciţiu la care ne provocăm creierul ne va stimula inteligenţă. Desigur, nu trebuie să facem din orice lucru o adevărată luptă, dar când putem, este bine să alegem varianta mai dificilă, nu pe cea mai simplă. De exemplu, să cautăm singuri rezolvarea unei probleme, fără să cerem ajutor, să facem calcule în minte, fără calculator, sau să căutăm o adresă fără să apelăm la GPS și multe alte lucruri de acest fel.
5. Să cunoaștem cât mai mulţi oameni. Având o reţea mare de prieteni și oameni cu care interacţionăm frecvent, vom avea implicit ocazia să încercăm noi experienţe, să primim provocări și să învăţăm mereu lucru noi. Desigur, mai ales persoanele timide și introvertite vor considera un efort deosebit consolidarea acestei reţele de prieteni, dar, cum spunea Andrea la punctele anterioare, ieșirea din zona de confort este un pas spre stimularea inteligenţei.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 3 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu