ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 5 octombrie 2015

 Ce boli vindecă siropul de cătină
Ce boli vindecă siropul de cătină
Bogată în vitamine,  minerale și acizi grași esenţiali, cătina întărește sistemul imunitar și ajută la refacerea organismului.  Este recomandată celor care suferă de anemie, dar și persoanelor cu afecţiuni endocrine și cardiace.
Întărește imunitatea
Siropul de cătină, băut pe termen lung, duce la fortificarea organismului și întărirea imunităţii. Îl obţii astfel:  într-un litru de apă în care ai adăugat 800 g zahăr, pui la fiert 3 cuișoare și scorţișoară. Când zahărul se dizolvă, adaugi câteva felii de lămâie și 1 kg de boabe de cătină. Lași să mai fiarbă timp de 10 minute. Pui în borcane mai întâi boabele de cătină fiete, până umpli recipientul. Apoi, le îndeși ușor cu lingura de lemn și adaugi lichidul. Închizi borcanele ermetic, le sterilizezi. Bei zilnic câte o ceașcă zilnic, pe stomacul gol.

Te reface când ești în convalescenţă
Lipsa poftei de mâncare, oboseala și slăbiciunea sunt câteva dintre stările pe care le ai atunci când te refaci  după o boală. Pentru că ești mai vulnerabil în convalescenţă, atât fizic, cât și psihic, este necesar să ajuţi imunitatea cu vitamine și cu minerale. Fă o cură de suc de cătină: 100 ml de două ori pe zi, de băut până în ora 14.00. Poţi folosi și sirop de cătină – o ceașcă zilnic, pe stomacul gol.

Te scapă de tuse
Poţi scăpa de tuse cu  500 ml suc, obţinut prin trecerea boabelor de cătină prin mașina de tocat,  cu 500 ml miere. Omogenizezi, păstrezi la frigider, într-un recipient de sticlă închis la culoare.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Duminica, 4 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu