ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 9 octombrie 2015

Ceapa ne ferește de cancer, iar usturoiul, de bolile inimii
Ceapa ne ferește de cancer, iar usturoiul, de bolile inimii
Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie și riscul de apariţie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, laringian, de sân, ovarian, de prostată, colorectal ori renal. Consumul a cel puţin o jumătate de ceapă crudă pe zi a fost asociat, într-un alt studiu, realizat de cercetători din Franţa, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar și cu o scădere semnificativă a incidenţei cancerului de sân. Ceapa ar ţine la distanţă teribila maladie pentru că are un conţinut ridicat de seleniu.
♦ Roșiile, salata verde, varza, broccoli, anghinarea și ardeiul iute sunt privite și ele ca agenţi anticancer, deoarece conţin mulţi antioxidanţi.
♦ Sucul de morcov este un ajutor preţios pentru persoanele care au o digestie dificilă, iar o cură de zece zile îmbunătăţește vederea și cicatrizează rănile făcute de ulcer. Morcovii sunt bogaţi în vitamina A și alte substanţe antioxidante.
♦ Usturoiul are proprietăţi anticoagulante, care-l fac important în prevenirea bolilor cardiovasculare și a emboliilor. Cercetătorii de la Universitatea Cuyo din Argentina au descoperit și cum îi păstrăm intacte aceste proprietăţi: zdrobindu- l înainte de a-l mânca sau a-l găti. La fel de important este să nu-l gătim timp îndelungat (ideal, nu mai mult de 3 minute) și să nul preparăm sub nici o formă la microunde, fiindcă își pierde toate calităţile.
♦ Sucul de mere ajută la reducerea colesterolului și a incidenţei bolilor cardiovasculare, iar consumul regulat de mere scade riscul apariţiei cancerului mamar și pulmonar. Aceste fructe sunt bogate în fibre și în vitaminele A, B1, B2 și C.
♦ Sucul de ardei gras întărește unghiile și părul, deoarece conţine siliciu. Este indicat și în colici intestinale, crampe și balonări. De asemenea, ajută la curăţarea petelor închise de pe piele. Se bea în înghiţituri mici, cu 30 de minute înainte de masă.
♦ Deoarece toamna se reactivează ulcerele și gastritele hiperacide, pentru a preveni apariţia durerilor de stomac, mâncaţi zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece conţin magneziu și potasiu. Luptă contra oboselii și pentru refacerea organismelor slăbite de tratamente contra cancerului.
♦ Grepfrutul combate oboseala și durerile de cap. Pentru asta, se beau zilnic, timp de două săptămâni, două pahare cu suc de grepfrut.
♦ Kiwi e plin de vitamina C și conţine toate tipurile de fibre. Previne cancerul și bolile de inimă, întărește sistemul imunitar și ajută la dezvoltarea creierului.


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 7 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu