ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 8 octombrie 2015

CEAPA, banala legumă cu puternic efect ANTICANCER

21 noiembrie, 14:45 | 83 comentarii | 172466 vizualizari
Ceapa este cu siguranţă unul dintre cele mai comune ingrediente, prezente mereu în cămara noastră, ea dând gust multor mâncăruri şi salate. Dar ştiai că este şi foarte sănătoasă? Ceapa este unul dintre cele mai vechi alimente consumate de om, provine din stepele Asiei Centrale şi a fost cultivată cu mai bine de 4000 de ani în urmă.
Mai mult chiar, în Egiptul Antic era considerată un simbol al vieţii eterne, datorită formei sale rotunde şi a inelelor concentrice, iar la romani era o parte foarte importantă din dieta cotidiană. Dintre beneficiile pe care ceapa le aduce organismului enumerăm:
1. Are puternice proprietăţi anticancer. La fel ca alte legume din specia Allium, bogate în sulf, ceapa inhibă creşterea tumorilor canceroase, în special în cazul cancerului de stomac, esofag, ovarian şi de colon.
2. Ne detoxifică organismul. Ceapa are în compoziţie antioxidanţi puternici, precum quercitină, care luptă împotriva efectului negativ al radicalilor liberi, calmează reacţiile alergice şi scade tensiunea arterială.
Mai mult, quercitina din ceapă este activată la temperaturi înalte, aşadar, aceasta îşi păstreză proprietăţile şi când o gătim!
Citeşte mai multe despre acest subiect AICI
logo click sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu