ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 8 octombrie 2015

Pentru ce este bun untul pământului

Autor: Cristina Popescu | 08 octombrie, 11:45 | 0 comentarii | 81 vizualizari
Folosite de mii de ani, atât intern, cât și extern, leacurile din „unturi“ calmează durerile reumatice și tratează problemele respiratorii, iar lista beneficiilor nu se oprește aici.
Untul pământului, cunoscut în popor sub denumirea de fluierătoare, brie sau ușoarea-pământului, este folosit în tratamentele împotriva afecțiunilor reumatice, durerilor de spate, sinuzitei și pneumoniei. În scopuri medicinale, de la plantă se folosește extern rădăcina, intern, untul-pământului putând provoca tulburări digestive destul de grave.
Iată la ce este bun untul pământului!

Pentru ce este bun untul pământului - cataplasma îmbunătățește mobilitatea articulară

Pentru a calma durerile cauzate de reumatism, fitoterapeuții recomandă cataplasma cu untul-pământului. Dă prin răzătoare 3 rădăcini de plantă și aplică-le pe zona dureroasă, direct pe piele, după care învelește totul cu o pânză curată. Lasă cataplasma să acționeze 15 minute. Vei vedea că, după câteva utilizări, durerea se va diminua și se va îmbunătăţi mobilitatea articulară.

Pentru ce este bun untul pământului - tinctura te scapă de durerile de spate

Dacă simți jenă, înțepături sau dureri în spate apelează la compresele cu tinctură de untul-pământului. Prepari tinctura astfel: dai rădăcina unei plante prin răzătoare și o pui într-un borcan. Torni alcool de 40 de grade, cât să acopere rădăcina și deasupra să formeze un strat de 2 cm.
Închizi ermetic, lași amestecul la macerat 6 zile, timp în care agiți zilnic de câteva ori și apoi filtrezi. Pui compresa cu tincutură pe zona dureroasă și-o lași 30 de minute, după care învelești cu un material de lână. Urmezi procedeul de 2 ori pe zi, până vezi îmbunătățiri.
Sfatul Click! Sănătate: La contactul cu pielea, tinctura de untul-pământului poate provoca o iritație ușoară sau senzație de arsură la nivelul pielii, de aceea este indicat să o folosești, la început, numai pe o porțiune foarte mică de piele, după care să mărești aria tratată.

Pentru ce este bun untul pământului - leac în problemele respiratorii

Simptomele pneumoniei şi ale bronşitei se reduc cu ajutorul leacurilor cu untul-pământului. Pune într-un vas 3 linguri cu rădăcină de untul-pământului proaspăt, dată prin răzătoare, 2 linguri cu hrean şi 4 linguri cu seminţe de in măcinate.
Amestecă ingredientele și aplică pasta obținută pe torace, peste care pune un material de bumbac curat și o țesătură de lână. Acest tratament întărește imunitatea, ajută la eliminare secrețiilor și ușurează respirația.

Pentru ce este bun untul pământului - sinuzită

Se face un amestec dintr-o lingură de rădăcină de untul pământului și una de rădăcină de hrean, ambele date prin răzătoare. Se pune amestecul într-un tifon și se aplică pe frunte timp de 10 minute.
Vei simți o senzație de arsură și vei elimina multe secreții pe cale nazală. Durerea se va diminua treptat. Aplică acest amestec de 2 ori pe zi în caz de sinuzită acută sau de 12 ori pe zi pentru sinuzită cronică.
logo click sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu