ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 19 iulie 2015

Smochinele - proprietăţi terapeutice
Smochinele - proprietăţi terapeutice Smochinele, în cartea sfântă a musulmanilor, este numit fructul cu cele mai multe beneficii în ale sănătăţii, pentru corpul uman. Originar din Asia, conţine o cantitate mare de zahăr, dar și în mare parte, săruri, dintre cele mai importante, calciu, fosfor și vitamina C.  
Beneficiile aduse în sănătate de către smochine, ar fi acelea de a trata afecţiuni slabe, cum ar fi, acneea, coșurile sau pentru a preveni cancerul de prostată. Sunt bogate în beta- carotină și în carbohidraţi. Conţine vitamină A, C, E și K dar și alte vitamine, minerale (calciu, fier, cupru).
Cum să le aleg?
Sezonul pentru smochine proaspete este cel dintre vară și toamnă, dar depinde de varietatea căutată. Fiind perisabile și delicate, trebuie consumate la cel mult două zile după achiziţionare. Când le alegeţi, fiţi atentă să fie mai “grasute”, cu o culoare închisă și fără zgârieturi sau lovituri. Fructele se pot consuma cu coajă sau fără, depinde de cum preferaţi. 
Tratamente naturiste
Câteva dintre acestea includ:
Prevenirea constipaţiei - este necesar doar ingerarea a 5 gr de fibre la fiecare trei smochine. Această concentraţie ridicată de fibre ajută la îmbunătăţirea sănătăţii, la funcţiile stomacului dar și previne constipaţia. Fibrele lucrează și pentru a trata diareea și scaunele neregulate și nesănătoase.
Pierderea în greutate - fibrele din smochine ajută la pierderea kilogramelor în plus și sunt de asemenea recomandate persoanelor obeze. Cu toate acestea, numărul ridicat de calorii, pe care-l deţin, în compoziţie cu laptele, cu precădere, poate duce la o creștere în greutate. Aduceţi-vă aminte că aveţi nevoie doar de câteva și nu exageraţi.
Smochinele conţin pectină, o fibră solubilă. Când această fibră se îndreaptă spre sistemul digestiv, practic curată tot ce se găsește în exces, asemeni colesterolului și le duce spre sistemul excretor, pentru a fi eliminate din sistem. Fructele pot avea și efect laxativ și numărul ridicat de fibre din conţinut poate adauga dietei dumneavoastră multe beneficii, printre care și prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel abdominal sau de colon.
Smochinele sunt bogate în potasiu și sărace în sodiu și din această cauză sunt perfecte în luptă împotriva apariţiei hipertensiunii.
    Precautii
Este posibil ca în cazul în care să aveţi o cantitatea prea mare dintr-un lucru bun, să va provoace rău la un moment dat; la fel este și în cazul smochinei.
Consumul mare, sau des, poate cauza diaree. Chiar mai mult, în stare uscată, sunt foarte dulci și pot cauza carii. Pot cauza și reacţii alergice deoarece sunt persoane cărora componentele chimicale din conţinutul lor le cauzează diverse rezultate nedorite. Ca întotdeauna, înainte de a face o schimbare majoră în stilul dumneavoastră de viaţă, consultaţi-vă cu un medic specialist. 
Și ca ultim sfat, încercaţi să evitaţi consumul cu o săptămână sau două înainte de a intra pe masă de operaţie, deoarece poate duce, ocazional, la sângerări în cavitatea abdominală.

Autor: Feminis.ro
Sursa: www.feminis.ro  Sambata, 18 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu