ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 19 iulie 2015

UNEALTA perfectă care te ajută să verifici dacă ești deshidratată
UNEALTA perfectă care te ajută să verifici dacă ești deshidratată Deshidratarea este unul dintre "inamicii" cu care te confrunţi în timpul verii. Tocmai de aceea, astăzi îţi prezentăm un tabel de culori care îţi arată cum poţi verifica dacă ești deshidratată, analizând culoarea urinei. 
Cum mult timp în urmă, atleţii foloseau un cod de culori pentru a determina nivelul de hidratare al organismului lor.
Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas au făcut numeroase teste folosind o scară de 8 culori pe care le are urina, pentru a determina dacă metoda poate fi utilizată la copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, pentru a evalua nivelul lor de hidratare.
Concluziile pe care le are scara de culori au arătat nu numai că aceste nuanţe pot fi aplicate la copii, dar culorile pot fi folosite pentru a determina cu exactitate nivelul de hidratare al adulţilor.
Cea mai recentă cercetare, care a fost realizată în Statele Unite (publicată în "American Journal of Public Health") a constatat că jumătate dintre copii nu sunt hidrataţi suficient. Iar la băieţi a fost înregistrat cel mai ridicat nivel de deshidratare.
Deshidratarea ușoară la copii este asociată cu reducerea funcţiilor cognitive și cu rezultate mai slabe la școală. Cercetătorii spun că micuţii din Statele Unite și Europa nu consumă cantitatea zilnică recomandată de apă. Această unealtă le va permite, astfel, părinţilor și copiilor să își îmbunătăţească obiceiurile de a consuma mai multă apă și de a se hidrata corespunzător. 
deshidratare
Dacă urina ta are culoarea galben pai, este transparentă sau un galben mai spălăcit, înseamnă că ești hidratată, iar acesta este cazul ideal. Nu ai de ce să îţi faci griji.
Dacă urina ta sau a copilului tău are o nuanţă de galben închis, precum gălbenușul de ou, sau are o tentă arămie, atunci ești ușor deshidratată. În acest caz, trebuie să începi să crești cantitatea de lichide consumate.
Dacă urina ta are o nuanţă închisă de galben spre maroniu sau chiar galben-verzui, atunci înseamnă că ești deshidratată. În acest caz, trebuie să bei mai multe lichide.

Autor: Feminis.ro
Sursa: www.feminis.ro  Sambata, 18 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu