3 alimente care ne protejează ochii |
Nu numai morcovii sunt buni pentru sănătatea ochilor, ci există o
gamă mai largă de alimente care au efect benefic pentru vedere. Pe lângă
anumite legume, iată că și fructele, și peștele ne protejează împotriva
bolilor de ochi.
Pentru sănătatea ochilor, este indicat să îţi diversifici dieta
alimentară, punând accent pe consumul peștelui, legumelor și fructelor,
susţin experţii americani.
Pește. Somonul,
tonul și sardinele, adică peștele gras, precum și uleiurile grase au un
conţinut ridicat de acizi grași Omega-3, benefici împotriva sindromului
de ochi uscat și retinopatie. Somonul este bogat în astaxanthin, un
antioxidant puternic, care se găsește și în anumite alge și creveţi.
Contribuie la prevenirea degenerescenţei maculare senile
(DMS). Uleiurile de pește sunt, de asemenea, o sursă importantă de
vitamina D, cu efect împotriva DMS și a proceselor inflamatorii care
afectează ochii.
Legume. Varza,
broccoli și spanacul furnizează luteina, care protejează ochii
împotriva deteriorării din cauza stresului oxidativ și contribuie la
îmbunătăţirea acuităţii vizuale. Betacarotenul din morcovi, spanac sau
pătrunjel luptă împotriva sindromului de ochi uscat, susţine fluxul de
sânge la nivel ocular și îmbunătăţește vederea în întuneric.
Fructe. Cireșele,
afinele, coacăzele și strugurii conţin un pigment numit antociani, cu
proprietăţi antioxidante puternice și cu efecte benefice asupra
circulaţiei sangvine oculare. Flavonoidele, care se găsesc într-o mare
varietate de fructe, sunt bune, în general, pentru sănătatea ochilor,
potrivit www.alegesanatos.ro.
|
Autor: Click.ro Sursa: www.click.ro Duminica, 28 Iunie 2015 |
marți, 30 iunie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu