ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

3 alimente care ne protejează ochii
3 alimente care ne protejează ochii
Nu numai morcovii sunt buni pentru sănătatea ochilor, ci există o gamă mai largă de alimente care au efect benefic pentru vedere. Pe lângă anumite legume, iată că și fructele, și peștele ne protejează împotriva bolilor de ochi.
Pentru sănătatea ochilor, este indicat să îţi diversifici dieta alimentară, punând accent pe consumul peștelui, legumelor și fructelor, susţin experţii americani.   Pește. Somonul, tonul și sardinele, adică peștele gras, precum și uleiurile grase au un conţinut ridicat de acizi grași Omega-3, benefici împotriva sindromului de ochi uscat și retinopatie. Somonul este bogat în astaxanthin, un antioxidant puternic, care se găsește și în anumite alge și creveţi. Contribuie la prevenirea degenerescenţei maculare senile (DMS). Uleiurile de pește sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamina D, cu efect împotriva DMS și a proceselor inflamatorii care afectează ochii. Legume. Varza, broccoli și spanacul furnizează luteina, care protejează ochii împotriva deteriorării din cauza stresului oxidativ și contribuie la îmbunătăţirea acui­tăţii vizuale. Betacarotenul din morcovi, spanac sau pătrunjel luptă împotriva sindromului de ochi uscat, susţine fluxul de sân­ge la nivel ocular și îmbunătăţește vederea în întuneric. Fructe. Cireșele, afinele, coacăzele și strugurii conţin un pigment numit antociani, cu proprietăţi antioxidante puternice și cu efecte benefice asupra circulaţiei sangvine oculare. Flavonoidele, care se găsesc într-o mare varietate de fructe, sunt bune, în general, pentru sănătatea ochilor, potrivit www.alegesanatos.ro.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 28 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu