ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

Ce forţe misterioase ascunde telepatia
Ce forţe misterioase ascunde telepatia Gândurile și sentimentele noastre pot ajunge uneori la persoanele dragi fără să știm acest lucru. Telepatia funcţionează, chiar dacă nu suntem conștienţi de ea. Este un fenomen plin de mister, dar absolut natural și firesc.
Te gândești intens la cineva drag și tocmai atunci se întâmplă să te sune. Pui o întrebare și două persoane îţi răspund la fel, la unison. Telepatia funcţionează, chiar dacă nu suntem conștienţi de ea. Dacă ar putea înlocui vreodată limbajul vorbit, am renunţa definitiv la cursurile de limbi străine și la telefoanele mobile. Gândurile și sentimentele noastre pot ajunge, uneori, la persoanele dragi, fără să vrem și fără să știm acest lucru. Telepatia, comunicarea la distanţă fără cuvinte și fără ajutorul mijloacelor tehnice, este un fenomen real, pe care nici un om de știinţă nu îl mai contestă azi. Astronomul francez Camille Flammarion considera telepatia la fel de firească precum „influenţa Lunii asupra mării” sau „acţiunea magnetului asupra fierului”. Natura acestui fenomen este încă un mister, dar el se manifestă și unele persoane au abilitatea de a comunica telepatic mai ușor decât altele.
„Telepatie” provine din cuvintele grecești „tele”, care înseamnă „la distanţă”, și „pathos” care înseamnă „sentiment” sau „pasiune”.
Bucuria sau durerea, mijloace prin care funcţionează telepatia

Psihologii, sociologii, filosofii de azi au încercat să definească și să explice telepatia în fel și chip. Unii consideră că este o capacitate firească a fiinţei umane, tot mai puţin folosită odată cu dezvoltarea limbajului. Alţii cred că este o abilitate deosebită pe care o au numai anumiţi oameni care au și capacităţi extrasenzoriale. Numeroasele teste pe care le-au făcut au demonstrat cu certitudine un lucru: oamenii comunică mai ușor pe calea gândului când trec prin stări sufletești extreme. În momentele de mare bucurie, în momentele triste sau când ne este teamă de ceva, le transmitem celorlalţi gândurile și sentimentele pe care le avem.
Legăturile de suflet, prioritare
Comunicăm telepatic, de obicei, cu persoane foarte apropiate, părinţi, copii sau prieteni de care suntem legaţi sufletește. Poate ţi s-a întâmplat și ţie să simţi când cineva drag este în pericol sau trece printr-o situaţie deosebită. Cumva, fără să știi cum, sentimentele și gândurile lui au ajuns la tine. ?i-a venit în minte chipul lui, fără să te fi gândit înainte la el. Poate ai văzut, ca prin ceaţă, că se petrece ceva deosebit cu el sau, poate, ai avut o viziune clară, dar scurtă, a faptelor. Toate aceste lucruri sunt posibile tocmai legăturilor sufletești dintre voi doi. Telepatia se manifestă în strânsă relaţie cu starea noastră emoţională. Poate, de aceea, femeile sunt mult mai receptive la mesajele telepatice decât bărbaţii. Și, tot din același motiv, o mamă va simţi întotdeauna când copiii ei sunt în pericol.
Gemenii, un caz special
Orice om poate comunica telepatic cu cei din jur, mai ales cu persoanele de care este apropiat. Se spune că, în timpurile străvechi, telepatia era singura formă de comunicare între oameni, inclusiv între oameni și animale. Gemenii au păstrat această capacitate într-o formă mai accentuată decât ceilalţi. Despărţiţi și aflaţi la distanţe de sute de kilometri depărtare unul de altul, fraţii gemeni știu ce i se întâmplă celuilalt și reacţionează la fel în situaţii similare. Este celebru cazul gemenilor James Lewis și James Springer, despărţiţi imediat după naștere. Fiecare dintre ei s-a căsătorit și a divorţat de o femeie cu numele Linda, și fiecare și-a botezat primul născut cu numele James-Alan. Au aceleași pasiuni, aceeași carieră și obișnuiau să meargă în concediu în același loc, pe plaja din Florida. În cazul lor, telepatia a funcţionat chiar dacă nu au copilărit împreună. S-au întâlnit prima dată abia la vârsta de 30 de ani. Comunicarea telepatică între fraţi și, mai ales, între gemeni este de la sine înţeleasă. Dar fiecare dintre noi poate avea anumite experienţe telepatice. Cu siguranţă, ţi s-a întâmplat să simţi că ești privită și, când ai întors capul, ai întâlnit privirea aţintită a unui străin.
Cum să folosești telepatia?
De câte ori nu ţi-ai dorit să comunici cu cineva fără să folosești cuvintele, gesturile sau telefonul mobil? Nu poţi învăţa să folosești telepatia, așa cum înveţi o limbă străină. Dar poţi încerca să le transmiţi celor dragi anumite gânduri. În primul rând, trebuie să există o legătură sufletească deosebită între tine și persoana cu care dorești să comunici. Trebuie să te concentrezi asupra acelei persoane și asupra gândurilor pe care vrei să i le transmiţi. Repetă acest exerciţiu în liniște, ori de câte ori ai ocazia. Rezultatele pot apărea după mai multe încercări, dacă ești perseverentă.
Dacă telepatia ar înlocui cuvintele…
comunicarea ar fi instantanee;
nu ar putea fi împiedicată de nici un obstacol;
nu ar mai depinde de alte mijloace de comunicare precum telefonul;
nu ar mai fi nevoie de traducere dintr-o limbă în alta;
ar fi un avantaj extraordinar pentru surzi și pentru cei care au probleme cu auzul.


Autor: Libertatea pentru femei
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Duminica, 28 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu