ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Ulei de ricin: 10 beneficii pentru sanatate si frumusete
Ulei de ricin: 10 beneficii pentru sanatate si frumusete Uleiul de ricin, extras din semintele de ricin, este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca avand nenumarate proprietati curative, datorate in principal concentratiei ridicate de acizi grasi nesaturati. Pe langa beneficiile pe care le aduce sanatatii, uleiul de ricin aduce nenumarate avantaje si frumusetii, fiind folosit cu succes in industria cosmetica.
Afla, asadar, care sunt principalele beneficii pe care uleiul de ricin le aduce sanatatii si frumusetii!
Ce afectiuni trateaza uleiul de ricin
Printre problemele de sanatate pe care le trateaza sau le amelioreaza uleiul de ricin se numara:

1. Colitele: pentru a ameliora simptomele provocate de colite (dureri abdominale puternice, constipatie care alterneaza cu diaree), se aplica ulei de ricin pe o compresa care va fi asezata pe abdomenul inferior. Peste compresa, se poate pune o sticla cu apa calda sau o perna termica. Se tine compresa pana la doua ore, iar operatiunea se repeta de doua ori pe zi.
2. Bataturile: uleiul de ricin inmoaie pielea moarta a bataturii, aceasta din urma disparand in cateva zile. Unge batatura cu ulei, apoi acoper-o cu un pansament si incalta o soseta care sa-l fixeze bine pe acesta din urma. Tine pansamentul toata noaptea, iar a doua zi indeparteaza-l si spala uleiul de pe batatura. Repeta operatiunea pana cand batatura se vindeca.
3. Artrita: durerile cauzate de inflamatia articulatiilor pot fi ameliorate semnificativ cu ajutorul aceluiasi ulei de ricin. Pune trei linguri de ulei intr-o tigaie si lasa-l sa se incalzeasca timp de aproximativ trei minute. Inmoaie un tampon de bumbac in uleiul de ricin si maseaza bine articulatia dureroasa. Protejeaza zona masata cu o carpa de bumbac, pune deasupra o perna termica pentru a pastra caldura si stai asa intre o jumatate de ora si o ora.
4. Constipatia: uleiul de ricin este un laxativ puternic, de aceea poate fi folosit cu succes in tratarea constipatiei. Pentru aceasta, timp de trei zile, se ia cate o lingurita de ulei.
5. Alunitele: daca ai alunite si vrei sa scapi de ele, poti apela la urmatorul remediu pe baza de ulei de ricin, insa doar dupa ce dermatologul te-a asigurat ca nu este vorba despre formatiuni maligne. Amesteca ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu si aplica-l pe alunita. Protejeaza alunita cu ajutorul unui pansament pe care trebuie sa-l pastrezi toata noaptea. Dimineata, spala-te cu apa calduta si repeta operatiunea cateva zile, pana cand alunita cade singura.
Ce beneficii pentru frumusete aduce uleiul de ricin
 

Dintre beneficiile pentru frumusete ale uleiului de ricin, amintim:
1. Alungirea genelor si indesirea sprancenelor: pentru alungirea genelor, este necesar sa aplici ulei de ricin pe acestea cu ajutorul unei pensule asemanatoare pensulei rimelului. Trateaza-ti genele in acest mod in fiecare seara inainte de culcare si nu ti le spala decat dimineata, odata cu intreaga fata. In scurt timp, vei avea gene vizibil mai lungi. In cazul in care sprancenele tale s-au subtiat, poti stimula cresterea firelor de par masand viguros zona cu ulei de ricin timp de cateva seri, inainte de culcare. In scurt timp, acestea vor incepe sa se ingroase.
2. Eliminarea cearcanelor: daca inesteticele cearcane s-au facut comode pe fata ta, scapa de ele cu ajutorul acestui ulei. Astfel, seara, inainte de culcare, inmoaie un deget in ulei de ricin si maseaza-ti viguros, cu miscari circulare, zonele de sub ochi unde s-au format cearcane. Nu te spala pe fata pana a doua zi.
3. Prevenirea ridurilor: datorita capacitatii sale de a stimula producerea de colagen si elastina, uleiul de ricin este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru riduri, intrucat previne aparitia ridurilor si chiar diminueaza ridurile fine. Pentru cele mai bune rezultate, se maseaza zilnic cu ulei zonele predispuse la aparitia ridurilor. Operatiunea se realizeaza atat dimineata, dupa ce fata a fost spalata, cat si seara, inainte de culcare.
4. Ingrijirea pielii si a parului: uleiul de ricin are excelente proprietati hidratante, fiind foarte util in combaterea imbatranirii pielii. Acest ulei intra in compozitia multor creme, lotiuni, sapunuri si a altor produse cosmetice. Indiferent de forma de prezentare, in produse cosmetice sau in stare pura, uleiul de ricin hidrateaza pielea foarte uscata, trateaza eczemele, herpesul, arsurile, ranile superficiale si intepaturile de insecte. Totodata, este foarte eficient in ingrijirea parului, favorizandu-i cresterea. Folosirea regulata a uleiului de ricin sau a sampoanelor care il contin are drept consecinta un par mai sanatos, mai stralucitor si cu mai mult volum.
5. Intarirea unghiilor: vitamina E, prezenta in uleiul de ricin, te ajuta sa-ti transformi unghiile casante si fragile in unghii sanatoase si frumoase. Nu trebuie decat sa inmoi un tampon de bumbac in ulei si sa masezi bine fiecare unghie in parte. In aproximativ doua-trei luni, unghiile se vor intari si vor arata mult mai bine.

Autor: Diva hair
Sursa: www.divahair.ro  Sambata, 4 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu