Cum se fac clatitele din cartofi |
INGREDIENTE 3 cartofi albi 150 ml lapte clocotit 250 g făină 3 ouă 1 pahar mic iaurt bine închegat sare ulei pentru prăjit PREPARARE Clătite de cartofi foarte bune ca aperitiv sau ca fel principal la o cină ușoară. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi și tăiaţi. Se lasă 10 minute. 2. Cartofii semifierţi se pasează și li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă și se lasă să se răcorească un pic. 3. Apoi, se adaugă făina, ouăle și iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi care se prăjesc pe ambele părţi. Se aduc la masă cu garnitură, după gust, și mărar fin tocat. |
Autor: Unica.ro Sursa: retete.unica.ro Joi, 2 Aprilie 2015 |
vineri, 3 aprilie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu