ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 3 aprilie 2015

Ierburi si alimente cu proprietati antibiotice
Ierburi si alimente cu proprietati antibiotice
„Lasa mancarea sa-ti fie medicament, iar medicamentul sa-ti fie mancare” – Hipocrate

Alimentele antibiotice sunt numite si strigente intrucat curata sangele in mod natural. Cuvantul antibiotic inseamna anti (impotriva) si biotice (de viata) si se refera la o lista de antimicrobieni farmaceutici conceputi pentru a distruge bacteriile daunatoare din organism. Insa pastilele (formele sintetice) adica medicamentele ucid si bacteriile rele, dar si cele bune, in acest fel organismul ramane fara microflora care ajuta sistemul imunitar.
Include in dieta ta alimente si ierburi cu proprietati antibiotice care sa ajute sistemul imunitar si sa protejeze organismul de anumite infectii cu bacterii precum Lymes si Candida albicans. Exista o multime de alimente si ierburi cunoscute pentru calitatile lor antibiotice si tocmai de aceea ar trebui sa fie consumate zilnic pentru ca tu sa fii mereu protejat.
Insa acest lucru nu presupune renuntarea completa la antibioticele sintetice mai ales atunci cand sunt recomandate de un medic. Iata cateva ierburi si alimente cu proprietati antibiotice.
Ceapa si usturoi
Inrudite, usturioul si ceapa au proprietati antibacteriene. Au fost folosite pentru ca vindeca orice boala sau inflamatie atat interna cat si externa. Compusul cheie aflat in cele doua alimente este sulful. Aceasta substanta le ofera proprietatile antibiotice. Intr-un studiu de laborator pe soareci s-a demonstrat ca usturoiul a protejat animalele impotriva stafilococilor rezistenti la antibiotice si, totodata, a redus inflamatiile din organismul lor.

Trebuie spus ca atat ceapa, cat si usturoiul lupta impotriva racelii si a gripei. Proprietatile antifungale ale usturoiului ne ajuta la prevenirea infectiilor cu fungi si combate bolile virale, in vreme ce continutul ridicat de fitonutrienti neutralizeaza radicalii liberi care cauzeaza cancer.
Mierea
Cu mult inainte ca antibioticele sintetice sa fie dezvoltate, mierea a fost utilizata ca tratament antibacterian in toata lumea. Mierea contine o enzima, antimicrobian natural care elibereaza peroxid de hidrogen. Aceasta impiedica dezvoltarea anumitor bacterii. In medicina traditionala chineza, mierea este folosita pentru echilibrarea energetica a ficatului, neutralizarea toxinelor si a alina durerile; mai mult datorita proprietatilor antibacteriene este utilizata pentru tratarea ulcerului stomacal.

Varza
Membra a familiei cruciferelor, alaturi de broccoli, napi, conopida si varza de Brussels, varza a fost recunoscuta pentru puterile sale vindecatoare. Iar sulful din componenta sa este unul dintre motivele acestei abilitati. De asemenea, aceste legume sunt bogate in vitamina C, intarind astfel proprietatile antibiotice. Aproximativ 250 g de varza confera 75 la suta din portia de vitamine necesare unui adult. Sucul de varza este recomandat pentru tratarea ulcerul gastric. Totodata, foile de varza pot reduce inflamatiile cauzate de mastita si fibrocistita.

Alimente fermentate
Astazi, tot mai multi medici recomanda sa luati un probiotic in timpul tratamentului cu antibiotice pentru a inlocui bacteriile bune, microflora care este distrusa din sistemul digestiv. Muraturile sunt excelente de a introduce probiotice inapoi in intestine. Incepe cu cateva lingurite si apoi creste treptat portia.

 
Ierburi
Exista o multime de ierburi care au proprietati care pot fi folosite in mancaruri zilnic. Bucurati-va de gustul lor stiind, totodata, ca iti ajuta sistemul imunitar.

– condimentele
– cimbru
– menta
– busuioc
– scortisoara
– salvie
– armatui
– rozmarin
– oregano
– chimion
– tarhon
– cuisoare

- foaie de dafin

– ardei iute
– sovarv
– chimen
– coriandru
– marar
– miez de nuca
– cardamom
– piper
– ghimbir
– anason
– secarea
– mustar
– patrunjel.

Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Joi, 2 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu