ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 2 aprilie 2015

Plante pentru tratarea insomniei si tulburarilor de somn

Despre
ceai de musetel insomnie
Somnul este una dintre cele mai profunde, vindecatoare si revitalizante experiente cunoscute, iar lipsa unui somn odihnitor si insomnia sunt probleme comune experimentate de multi dintre noi. In loc de un tratament cu pastile de la farmacie, solutia unui somn recreativ poate fi gasita in plante. O cana de ceai de plante, un ulei esential sau o tinctura poate calma intreg organismul si poate fi extrem de odihnitoare. Anumite plante furnizeaza substante nutritive esentiale – indiferent daca va luptati in mod constant cu insomnia sau doar adormiti mai greu. Aceste plante pot fi folosite in timpul zilei sau cu 20-30 de minute inainte de culcare.
Musetel
Musetelul este o planta cu efect sedativ care poate fi folosita in conditii de siguranta de catre adulti si copii deopotriva. Ceaiul de musetel este frecvent utilizat in Romania, dar si in America de Sud si Mexic pentru stari de insomnie si agitatie, combinate cu iritabilitate. Uleiul de musetel poate fi pus in apa de baie (5-6 picaturi) inainte de culcare pentru a relaxa trupul, poate fi diluat pentru un masaj reconfortant sau poate fi folosit ca inhalant. Se procedeaza in mod similar cu tinctura de musetel.
Remedii naturale pentru insomnie
Dozaj: ceai de musetel – o ceasca de 2-3 ori, zilnic; tinctura de musetel – 30 de picaturi de 3 ori pe zi.
Lavanda
Lavanda este un tonic bland pentru sistemul nervos. Se recomanda cateva picaturi de ulei de lavanda adaugate in cada de baie, inainte de culcare, pentru persoanele cu tulburari de somn. In plus, uleiul poate fi folosit intr-o compresa calda, ca ulei de masaj sau pur si simplu inhalat pentru a atenua insomnia. Planta se poate folosi si sub forma de ceai.
Dozaj: ceai de lavanda – o ceasca de 2-3 ori pe zi; ulei esential de lavanda – masaj (10 picaturi la fiecare 30 ml de ulei de masaj) sau in bai calde (3-10 picaturi).
Mac de California
Un sedativ favorit si extrem de promovat de catre americani, poate fi in prezent regasit intr-o varietate de remedii naturiste, pentru un somn linistit, combatearea insomniei si tratarea unei stari de anxietate incipienta. Deoarece ceaiul este un sedativ usor, se recomanda o tinctura cand este nevoie de o doza puternica. Puteti gasi in magazinele naturiste si pudra de mac de California.
Alimente pentru un somn linistit
Dozaj: ceai de mac – o ceasca de 2-3 ori pe zi; tinctura de mac – 30-40 picaturi de 2-3 zilnic.
Floarea pasiunii
Aceasta planta este considerata de catre fitoterapeuti drept un ajutor important pentru combaterea insomniei cauzate de griji, surmenaj sau epuizare nervoasa. In Anglia, este un ingredient folosit in 40 de preparate sedative diferite, frecvent vandute in farmacii. Floarea pasiunii este folosita pentru probleme de somn minore si poate fi administrata in doze mai mari pentru un efect mai puternic.
Dozaj: ceai de floarea pasiunii – o cana de 3 ori pe zi; tinctura de floarea pasiunii – 30-60 picaturi zilnic.
Sunatoare
Studiile stiintifice moderne arata ca sunatoarea poate ajuta la ameliorarea insomniei cronice si a depresiei usoare. Este foarte comuna in Europa si devine rapid o parte importanta a metodelor terapeutice bazate pe plante. Efectul complet se va observa in 2-3 saptamani dupa inceperea tratamentului.
Plante si medicamente pe care sa nu le asociezi niciodata
Dozaj: ceai de sunatoare – o cana, maxim doua cani pe zi; tinctura de sunatoare – jumatate de lingurita, maximum o lingurita de 2-3 ori pe zi; extract de sunatoare sub forma de pulbere sau capsule – 1-2 pastile de 2 ori pe zi (verificati si prospectul).
Daca va confruntati cu sensibilitate la lumina in urma consumului de sunatoare sau orice alt simptom neplacut in urma unui tratament cu plante, reduceti sau intrerupeti administrarea si consultati un medic pentru sfaturi.
curademiere.ro - revista online de bun gust
 
 0  3
Citeste si:
  1. Cum se vindeca insomnia
  2. Sucul de cirese combate insomnia
  3. Remedii naturale pentru insomnie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu