ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 2 aprilie 2015

Remedii naturale pentru afectiuni comune


gel aloe vera
Oamenii au tratat cu succes diverse afectiuni minore (taieturi, raceli si piele uscata) de foarte multi ani. Deci in era noastra, ar trebui sa putem sa facem acelasi lucru fara sa apelam la minuni moderne. Evident, exista unele probleme pentru care sunt necesare tratamentele medicamentoase, insa putem preveni afectiunile minore, anumite dureri si boli cu ajutorul unor remedii naturale. Iata cateva dintre ele. Bicarbonat de sodiu
Acest ingredient din camara este un leac ieftin si accesibil cand vine vorba de afectiuni ale pielii:

– adauga bicarbonat de sodiu in cada si amesteca in apa de baie pentru a trata arsurile solare;
– utilizeaza bicarbonatul de sodiu drept un exfoliant facial, sau amesteca cu apa pentru a forma o pasta, pe care o poti folosi ca tratament pentru acnee;
– amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu 4 parti de apa pentru un atiacid natural;
Tratamente naturale cu bicarbonat de sodiu
– foloseste bicarbonatul de sodiu amestecat cu otet de mere pentru a calma senzatia de mancarime a pielii.
Uleiuri esentiale
Uleiurile esentiale pot fi folosite intern, prin inhalare sau aplicate local, dar este foarte important sa te familiarizezi cu modul de utilizare si sa afli felul in care sunt recomandate de catre fiecare producator in parte. Unele uleiuri sentiale pot fi adaugate in mancare, unele pot fi aplicate local, dar toate trebuie folosite cu precautie.
Uleiurile esentiale ajuta in atenuare simptomelor menstruale, depresiei si insomniei (in special uleiul esential de musetel sau levantica). Sunt bune pentru detoxifierea, curatarea sistemului limfatic si promovarea unei digestii sanatoase.
Uleiurile pot fi folosite pentru boli de piele precum acneea, muscaturile de insecte si eczeme. Stimuleaza sistemul imunitar, sunt de ajutor in lupta cu raceala si gripa si diverse afectiuni respiratorii.
10 uleiuri esentiale pe care trebuie sa le ai in casa
Usturoi
Un ingredient antibacterian si anti-inflamator, usturoiul se poate aplica direct faramitat si amestecat cu ulei de jojoba sau intreg, frecand un catel de usturoi pe zona cu probleme.
Consuma mult usturoi crud atunci cand simti ca urmeaza sa racesti. Poti mesteca un catel crud sau poti sa-l amesteci cu miere pentru un remediu preventiv.
Amesteca usturoi cu ulei de jojoba si ulei din arbore de ceai pentru un tratament antiacneic.
De asemenea, uleiul de usturoi poate fi folosit ca un tratament pentru psoriazis.
Aloe vera
Gelul de aloe vera este antiseptic, antifungic si are o multime de proprietati imunostimulatoare si de vindecare. Planta poate fi crescuta intr-un ghiveci chiar acasa dar este disponibila pana si ca un suc pentru consum intern.
Aloe vera trateaza taieturile, zgarieturile, eruptiile cutanate si alte iritatii ale pielii (fie din interiorul frunzei, fie dintr-un gel cumparat din farmacie).
Tratamente naturiste cu macerat de ALOE VERA si miere
Aloe vera si lamaia calmeaza durerea si reduc inflamatia si cicatricile.
Aloe vera trateaza problemele digestive, prin consumul unui smoothie sau suc de aloe.
Gelul de aloe vera calmeaza arsurile solare, poti folosi fie o lotiune cu galbenele si aloe, fie una cu nuca de cocos si aloe
Ulei de cocos
– uleiul de cocos este miraculos, iar de la produse de frumusete pana la cele pentru sanatate si wellness, sunt multe moduri in care acest ulei anti-microbian, anti-inflamator si anti-fungic poate fi folosit;
– uleiul de cocos poate improspata respiratia si albi dintii;
– pentru a reduce si a preveni vergeturile si pentru a trata eczeme, psoriazis, muscaturi de insecte sau dermatite, foloseste ulei de cocos;
– uleiul de cocos este perfect pentru a hidrata pielea iritata, uscata sau arsurile solare;
Uleiul de cocos, miracol al naturii
– maseaza scalpul cu ulei de cocos pentru a trata matreata.
Miere
Ingredientul minune nu este doar delicios, are proprietati imunostimulatoare, de vindecare si antibacteriene. Insa asigura-te ca folosesti miere pura, nepasteurizata, ecologica, pentru a obtine toate beneficiile.
Combina doua parti de miere la o parte de scortisoara proaspata pentru un tratament facut acasa pentru acnee.
Aplica miere direct pe rani, arsuri si taieturi pentru o videcare mai rapida.
Consuma o lingurita de miere pentru a combate alergiile sezoniere si racelile.
Aplica o lingurita de miere si un varf de cutit de turmeric pe aftele bucale timp de 30 de secunde.
Curcuma
Acest condiment (derivat din radacina plantei) are nenumarate proprietati benefice sanatatii: este antioxidant, antiviral, antibacterian, antifungic, are elemente anti cancerigene si anti-inflamatorii. Un ceai de curcuma este ideal, dar poti sa utilizezi praful in piure sau amestecat cu putin ulei de masline.
Ceaiul de curcuma combate insomnia si depresia, este foarte linistitor.
Un tonic din ghimbir si curcuma calmeaza sinusurile.

Foloseste curcuma pentru tratarea acneei.
Curcuma presarata pe taieturi si arsuri accelereaza procesul de vindecare.
Curcuma, condimentul minune pentru organism
Curcuma reduce balonarea si gazele si amelioreaza colita.
Ghimbir
– acest ingredient-minune poate fi adaugat la produsele alimentare, sucuri sau piureuri sau folosit cu apa fierbinte pentru a face un ceai;
– ghimbirul ajuta in combaterea durerilor de cap;
– ghimbirul calmeaza greata si disconfortul digestiv si combate balonarea;
– o frectie cu ghimbir si ardei iute alina durerile muscular;
– combinatia de ghimbir-piper cayenne-lamaie-apa stimuleaza metabolismul si ajuta la dezintoxicarea organismului.
Infuzia cu ghimbir si miere protejeaza inima
Sare Epsom
Un alt ingredient foarte accesibil cu proprietati anti-inflamatorii este sarea amara Epsom. Pentru un miros frumos, se adauga cateva picaturi de ulei esential.
Trateaza migrenele si durerile de cap cu o baie fierbinte in care pui sare Epsom.
Sarea Epsom folosita in cada elibereaza magneziu, ce amelioreaza durerea si crampele musculare aparute in urma unor activitati sportive.
Amesteca doua linguri de sare Epsom cu o cana de apa si aplica pe arsuri solare sau muscaturi de insecte. O compresa rece cu acest lichid este benefic si pentru a trata intepaturile de albine sau eruptiile cutanate.
O baie calda cu sare Epsom, timp de 15-20 minute este perfecta pentru a trata durerile articulare, picioarele umflate, ciuperca la picior sau mirosul neplacut.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu