ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 2 aprilie 2015



Scortisoara – beneficii pentru sanatate

Despre
beneficii scortisoara
Scortisoara este unul dintre cele mai populare si recunoscute condimente din lume. Un element unic este faptul ca scortisoara ofera o aroma distinctiva atat mancarurilor dulci, cat si celor sarate, fiind extrem de versatila si folosita de mii de ani, datorita beneficiilor pe care le are pentru sanatate. Gustul scortisoarei face din acest condiment unul folosit in aproape toate bucatariile pentru a da savoare mancarurilor, dar mai important, mirodenia are proprietati care sunt de ajutor in mod special pentru prevenirea si tratarea multor boli. Scortisoara pentru diabet
Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale scortisoarei este controlul asupra nivelului de zahar din sange. Cand scortisoara este adaugata in alimentatie, ea poate reduce glucoza ce copleseste receptorii de insulina din organism si cauzeaza dezechilibre. Prin contributia la reglarea insulinei si echilibrul glucozei, scortisoara poate fi atat o masura preventiva, cat si un tratament eficient pentru diabet zaharat.
Scortisoara previne cancerul
Studii asupra efectelor pe care scortisoara le are asupra cancerului sunt in curs de desfasurare de multi ani, iar concluzia este ca doua substante – cinamaldehid si eugenol – pot preveni in mod activ raspandirea celulelor canceroase. Cercetarile s-au realizat in domeniul preventiei cancerului de colon, limfom si leucemie, scortisoara fiind eficienta in a reduce cresterea tumorala. Elementele constitutive antioxidante sunt de ajutor in capacitatea organismului de a se vindeca.
Remedii de frumusete cu miere si scortisoara
Scortisoara creste puterea de concentrare
Exista o legatura chimica intre mirosul si gustul de scortisoara si creier, ceea ce ofera un impuls si creste puterea de concentrare si focalizare. Activitatea cognitiva se dezvolta, iar daca aveti nevoie de un imbold pentru stimularea creierului, consumati un mic dejun bogat in scortisoara. Aceasta este de ajutor si pentru tulburari cognitive, cum ar fi dementa si boala Alzheimer. Desi nu exista niciun tratament recunoscut pentru aceste afectiuni, capacitatea scortisoarei de a stimula caile neuronale o face foarte utila pentru a pastra luciditatea odata cu inaintea in varsta.
Scortisoara are efecte antioxidante
Scortisoara contine diverse uleiuri esentiale si compusi organici care pot neutraliza radicalii liberi, produse secundare ale metabolismului celular ce pot provoca moartea celulelor sanatoase sau aparitia celulelor canceroase. Antioxidantii prezenti in scortisoara sunt apreciati pentru abilitatea lor de a imbunatatii sanatatea inimii si a preveni anumite boli cronice, care sunt exacerbate de activitatea radicalilor liberi.
Scortisoara in diete de slabire
Scortisoara contine o mare cantitate de fibre alimentare, fiind benefica sistemului digestiv. Fibrele pot stimula miscarea peristaltica si ajuta digestia, prevenind constipatia, balonarea si chiar mai multe afectiuni grave, cum ar fi ulcere gastrice si cancer de colon. Mai mult, fibrele din scortisoara sunt de ajutor in dietele pentru pierderea in greutate dar ajuta si la mentinerea sanatatii inimii, prin reglarea nivelului de colesterol in sistemul cardiovascular.
Dieta cu miere si scortisoara
Scortisoara pentru infectii fungice si bacteriene
Scortisoara este antibacteriana, iar uleiul esential sau praful de scortisoara sunt foarte potente pentru prevenirea anumitor infectii fungice si bacteriene, fiind capabile sa previna cultivarea agentilor patogeni periculosi.
Scortisoara intareste sistemul imunitar
Scortisoara este utila in tratamentul racelii si gripei, previne debutul frisoanelor sau pneumoniei in cazurile de bronsita, datorita efectului stimulator asupra sistemului respirator si sistemului imunitar, in general.
In ciuda tuturor beneficiilor pe care scortisoara le are pentru sanatate, exista unele riscuri asociate cu o utilizare in cantitati mari a condimentului. In special varietatea Cassia de scortisoara este potential alergena si se evita consumul excesiv. In cantitati echilibrate insa, este de ajutor in tratarea si prevenirea multor afectiuni.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu