ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 13 aprilie 2015

Motivele pentru care experţii recomandă să mâncaţi pâine la fiecare masă
 Motivele pentru care experţii recomandă să mâncaţi pâine la fiecare masă Pâinea, aliment ce oferă energia necesară creierului și sistemului nervos, trebui inclusă zilnic în dietă pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos.
Un document grafic prezentat în cadrul campaniei ‘Pan Cada Día’ (Pâine în fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, marcată la 7 aprilie, include șapte beneficii ale consumului de pâine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezintă.
Pâinea figurează la baza piramidei alimentare. Aparţine grupului cerealelor și este un aliment complet sub aspect nutriţional.
Ea oferă energia necesară creierului și sistemului nervos.
Specialiștii recomandă 5-6 raţii zilnice de hidraţi de carbon. O bună modalitate de a acoperi această necesitate este aceea de a consuma pâine la fiecare masă.
Pâinea contribuie la reglarea funcţiilor intestinale prin conţinutul mare de fibre, mai ales pâinea integrală. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II și de colesterol.
Aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B ajută la transformarea alimentelor în energie, la menţinerea sănătăţii părului, pielii și unghiilor, la formarea globulelor roșii și anticorpilor și la menţinerea în stare bună a sistemului circulator.
Ea conţine calciu, magneziu și potasiu, fundamentale pentru organism.
Este ideală pentru copii și adolescenţi, dată fiind intensa activitate fizică a acestora, dar și pentru alte persoane, pentru că este un aliment ușor de mestecat și de digerat, potrivit Doctorulzilei.ro

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Sambata, 11 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu