ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 13 aprilie 2015

 Aloe vera face minuni pentru piele
Aloe vera face minuni pentru piele De la boli de piele și până la scăderea colesterolului, aloe vera și-a dovedit eficienţa, fiind folosită cu încredere încă de acum 6.000 de ani.

În medicina tradiţională a diferitelor popoare, aloe vera este apreciată pentru proprietăţile ei hipoglicemiante și anticolesterol, dar și pentru calmarea problemelor gastrointestinale și ca remediu anticonstipaţie.

În plus, este eficace contra oboselii, infecţiilor și candidozei.
În uz extern, e folosită de mii de ani împotriva diverselor afecţiuni ale pielii - acnee, eczeme, psoriazis, arsuri, furuncule - și pentru a calma durerile articulare și musculare.

Ce compoziţie are
Planta este bogată în mono- și polizaharide, în aminoacizi esenţiali, în vitaminele A, vitamine din grupul B, în minerale (calciu, cupru, crom fier, mangan, magneziu), în uleiuri volatine și enzime.
Este apreciată pentru proprietăţile nutritive: 80 din cei 200 de compuși care o alcătuiesc sunt extrem de importanţi pentru sănătate. Prezenţa substanţei nutritive numită colină permite ţinerea sub control a colesterolului, buna funcţionare a ficatului și participă la procesul de memorare.
Gelul de aloe vera ameliorează starea tegumentelor mature, căci stimulează producţia de colagen. Hidratant și emolient, calmează pielea iritată, arsă superficial sau foarte uscată.
Cum folosești planta
În scop terapeutic, aloe vera se poate folosi sub formă de gel, suc, capsule, loţiuni sau creme. Sub formă de gel, aloe vera trebuie aplicată în strat subţire, direct pe piele.
Sucul plantei poate fi consumat zilnic, în perioada recomandată de specialist, în doză maximă de 50 ml. Sub formă de capsule, se recomandă 200-300 g pe zi.
Atenţie! Evită expunerea la soare după ce ai aplicat gel.
Ce mai poate trata
Cele mai recente cercetări în domeniu se referă la efectul aloe vera în tratamentul diabetului și constipaţiei cronice. Rezultatele sunt pozitive în toate cazurile. S-a mai demonstrat că un produs conţinând 0,5 % extras de plantă a fost foarte eficace în tratamentul leziunilor produse de herpesul genital.
BULINĂ: Studiile clinice demonstrează eficacitatea aloei vera în tratamentul anumitor afecţiuni ale pielii și în tulburările gastrointestinale.
Știai că...
...în 1935, un grup de doctori americani au recurs la tratament cu aloe vera contra arsurilor produse de expunerea la razele X.
 


Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 10 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu