ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 13 aprilie 2015

 9 probleme de sănătate cu care te poţi confrunta dacă nu bei suficientă apă
9 probleme de sănătate cu care te poţi confrunta dacă nu bei suficientă apă Nu trebuie să bei apă doar când îţi este sete. Este esenţial să te hidratezi pe toată durata zilei, altfel te poţi confrunta cu una sau mai multe afecţiuni serioase.
1. Atac de cord
Apa nu este importantă doar pentru rinichi, ci și pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Așadar, consumă 2 litri de apă pe zi pentru a preveni apariţia bolilor cardiace precum atacul de cord.
 

2. Indigestie
Dacă nu te hidratezi în mod corespunzător, secreţia sucurilor gastrice este afectată, iar din această cauză te poţi confrunta cu neplăcutele indigestii.
 

3. Eczeme
Când corpul nu primește suficiente lichide, toxinele nu sunt eliminate în mod corespunzător, din cauză că nu are loc procesul de transpiraţie. Acumulările de toxine pot duce la iritarea pielii și la apariţia eczemelor.
 

4. Infecţii urinare
Dacă nu bei suficientă apă, corpul dizolvă toxinele în urină, ceea ce poate duce la apariţia infecţiilor urinare.
 

5. Reumatism
Deshidratarea crește concentraţia de toxine din sânge și ţesuturi. Din această cauză, se pot inflama articulaţiile, care ulterior devin dureroase.
 

6. Colesterol crescut
Când corpul începe să piardă din lichide, crește nivelul colesterolului cu scopul de a încetini aceste pierderi esenţiale.
 

7. Constipaţie
Intestinele au nevoie de lichide pentru a digera în mod corespunzător alimentele consumate. În caz contrar, se instalează constipaţia, o problemă frecventă în cazul persoanelor care nu se hidratează suficient.
 

8. Obezitate
Deshidratarea te face să te simţi înfometată, iar din această cauză ai tendinţa să mănânci mai mult decât în mod normal. În plus, hidratarea improprie afectează și metabolismul, îngreunând astfel digestia alimentelor și arderea caloriilor. Așadar, când îţi este foame, deși ai mâncat, bea un pahar mare cu apă.
 

9. Îmbătrânire prematură
Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât corpul are nevoie de mai multe lichide. În lipsa apei, procesul de îmbătrânire este accelerat.


Autor: Click pentru femei
Sursa: http://www.clickpentrufemei.ro/9-probleme-de-sanatate-cu-care-te-poti-confrunta-daca-nu-bei-suficienta-apa_0_17737.html#  Vineri, 10 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu