ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 18 martie 2015

Consuma nuci pentru o viata lunga si sanatoasa

Despre
nuci sanatate
Un nou studiu sugereaza ca un consum ridicat de nuci, alune si unt de arahide te poate ajuta sa traiesti mai mult si mai sanatos. Cercetatorii au luat in considerare obiceiurile alimentare a mai mult de 200.000 de oameni din America si China si au concluzionat ca un consum crescut de nuci scade riscul unui deces prematur datorat bolilor de inima si altor cauze. Lucrarea a fost publicata online, pe 2 martie, in JAMA Internal Medicine si a fost sustinut cu fonduri de la U.S. National Cancer Institute.
Rezultatele studiului sustin dovezi anterioare ale beneficiilor pe care diferite tipuri de oleaginoase le au asupra sanatatii. Totusi, se bazeaza pe un studiu observational, iar cercetatorii nu pot dovedi cu exactitate care este cauza si efectul. In schimb, totalitatea lucrarilor stiintifice sugereaza ca un consum ridicat de nuci si alune constituie o alegere propice unui stil de viata sanatos.
Echipa de cercetatori a realizat un chestionar aplicat atat la femei, cat si la barbati, despre consumul de nuci, alune si unt de arahide. Alunele sunt, adesea, mai convenabile din punct de vedere al pretului decat alte fructe oleaginoase, un element important pentru multi oameni cu un venit mai mic. Deoarece alunele sunt mai ieftine decat alte nuci, pot fi consumate de oameni ce provin din toate paturile sociale, fiind un mod eficient de a imbunatati sanatatea inimii.
De ce sa consumi nuci in timpul sarcinii
Grupul care a consumat mai multe nuci, alune si unt de arahide a avut un risc de moarte prematura cauzata de boli de inima si alte cauze cu 20 de procente mai scazut, comparativ cu cei care au consumat mai putine nuci.
Cercetatorii au urmarit obiceiurile alimentare ale grupului inclus in studiu pe o perioada ce a variat de la 5, pana la mai mult de 12 ani. S-a studiat inclusiv efectul consumului de nuci pentru cancer si diabet, insa nu s-au obtinut rezultate concludente in acest sens.
Dar care este consumul ideal de nuci, mai exact? Se recomanda mai mult de 18 grame pe zi, aproximativ 2 linguri de alune. Nu se precizeaza in cadrul studiului daca alunele sau nucile erau sarate, insa riscurile pentru sanatate asociate cu un consum ridicat de sare trebuie luate in considerare.
Care sunt beneficiile? Nucile sunt bogate in nutrienti, acizi grasi nesaturati, fibre, vitamine, antioxidanti si alte fitochimicale. Toate ajuta la mentinerea sanatatii inimii si au multe alte beneficii pentru sanatate.
Beneficiile nucilor pentru sanatate
Asigura-te ca alunele sunt parte ale unui regim alimentar variat si nu provin din dulciuri, nu contin zahar si nici sare in exces. De asemenea, consuma cat mai multe tipuri de fructe oleaginoase (migdale, alune de padure, alune caju) in fiecare zi.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu