ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 18 martie 2015

Beneficiile somnului de frumusete pentru piele

Despre
somn piele
“Somnul de frumusete” este real. Pielea foloseste orele de somn pentru a se vindeca de daunele provocate in timpul zilei. Cand dormi, pielea are sansa sa se refaca, din acest motiv te trezesti cu un ten proaspat. Mai mult somn duce la o piele lipsita de imperfectiuni. Lipsa de somn poate provoca stres, care cauzeaza aparitia acneei si a punctelor negre, chiar si la varsta adulta. Intr-un studiu, expertii au descoperit ca studentii au avut mai multe eruptii cutanate atunci cand au fost stresati.
Vrei ochi care stralucesc, chiar daca nu ai dormit destul? Cearcanele sunt genetice, dar pot parea mai evidente atunci cand nu te odihnesti. Pentru a le ascunde, aplica un strat subtire de crema de ochi, in loc de primer. Apoi, tamponeaza usor o cantitate mica de anticearcan cu una sau doua nuante mai deschis decat tonul pielii tale.
O noapte alba poate face ca pielea sa arate mai palida. Somnul incurajeaza fluxul de sange, sanatos pentru piele. Daca te trezesti cu o culoare inegala a pielii, aplica fond de ten intr-un strat subtire, pe care il setezi cu pudra translucida.
Cum iti ingrijesti pielea in functie de stilul de viata
Daca te-ai trezit cu ochii umflati, este din cauza faptului ca fluidul se colecteaza in jurul ochilor. Solutia este sa folosesti mai multe perne si sa mentii capul mai sus. Inca mai ai pungi sub ochi? Aplica o compresa rece in zona, pentru un minut sau doua, dimineata.
Daca esti in cautarea unei gustari in miezul noptii, alege un fruct. Snack-urile sarate pot duce la umflarea fetei dimineata. Alimentele sunt bogate in sare duc la retentia de lichid, ce cauzeaza umflarea pielii si ochilor.
Un pahar de vin inainte de culcare ar putea parea relaxant, dar vei observa repercusiunile in oglinda a doua zi, pielea va fi mai uscata si porii mai vizibili. Consuma apa si dimineata utilizeaza un toner care contine sulfat de zinc sau alaun, ce reduce porii.
O modalitate buna care induce somnul poate imbunatati totodata pielea. Fa o baie calda, cu spuma, uleiuri si scruburi pentru corp, inainte de culcare, pentru a ridica temperatura corpului. Va aparea tendinta de a dormi dupa aceasta baie relaxanta.
Retinoizii – produsele destinate pielii ce contin vitamina A – impun un standard atunci cand vine vorba de netezirea ridurilor. Foloseste-le pe timp de noapte, deoarece acestea pot face pielea mai sensibila. O crema cu retinol folosita in timpul zilei poate reduce toleranta la lumina soarelui si poate cauza roseata si semne pe piele.
Masca cu miere si zat de cafea pentru puncte negre si acnee
Concentreaza-te pe ingrijirea fetei, dar nu uita de maini si picioare. Dermatologii recomanda aplicarea unei creme hidratante cu unt de shea sau a unui unguent de vindecare pe maini si picioare, pe timp de noapte. Acestea se absorb mai bine, mai ales daca porti sosete.
Rutina de ingrijire inainte de culcare trebuie sa ajute la mentinerea unui ten neted. Incepe cu o lotiune de curatare pentru a indeparta urmele de machiaj, praful si murdaria. Foloseste un toner si aplica o crema hidratanta. Pentru a mentine zonele delicate hidratate peste noapte, medicii recomanda folosirea unei creme de ochi pe baza de glicerina si a unui balsam de buze care contine vaselina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu