ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 19 martie 2015

Bolile reumatice - suferinte vechi, solutii noi, pe baza de acizi grasi esterificati


Generalitati

Sus
Bolile reumatice - suferinte vechi, solutii noi, pe baza de acizi grasi esterificati Termenul de reumatism nu reflecta o boala in sine, ci cuprinde peste 200 de afectiuni la nivel articular, muscular sau osos.

Reumatismul cuprinde acele afectiuni inflamatorii, cronice, dureroase, care afecteaza atat oasele, cat si restul componentelor articulare cum sunt cartilagiile, muschii, tendoanele, ligamentele si care in timp duc la manifestari degenerative. Acestea afecteaza numai in Europa peste 100 milioane de persoane.

Artrozele sunt cele mai frecvente afectiuni articulare, influentate si amplificate de frig si umezeala. Acestea duc la dureri, rigiditatea articulatiei cu limitarea miscarilor si in cazuri mai grave, chiar imobilitate si necesitatea interventiei chirurgicale.

Alte boli reumatismale degenerative sunt: spondiloza, lumbago, lombosciatica, discopatie si hernie de disc. Acestea cauzeaza dureri in zona coloanei lombare (zona salelor), dorsale (zona toracelui posterior) si cervicale (zona gatului).

Stiati ca…?

Sus
  • …30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, care reprezinta cea mai frecventa forma de boala cronica in Europa;
  • …bolile articulare reprezinta aproximativ 50% din totalul bolilor cronice dupa varsta de 65 ani;
  • …artroza este cea mai frecventa boala articulara: 70% din persoanele intre 55 – 74 ani prezinta artroza la maini;
  • …40% din persoanele peste 70 ani prezinta artroza de genunchi;
  • …80% din bolnavii cu artroza au o limitare a mobilitatii, iar 25% nu-si pot indeplini activitatile cotidiene.
Aceste cifre se constituie ca un semnal de alarma, nu-i asa? Si ce este cel mai ingrijorator este faptul ca stilul de viata modern, sedentarismul fac ca aceste probleme sa apara chiar la varste tinere si chiar la copii (artrita juvenila). Lasate netratate, problemele articulare duc la limitarea mobilitatii pana la imobilizare, dureri, afectarea calitatii vietii, tratamente chirurgicale.

Preventia e cel mai eficient tratament!

Sus
Toamna se numara bobocii! In “toamna” varstei, vedem roadele actiunilor pe care le-am intreprins sau nu la tinerete. Iata cateva sfaturi utile pe care e bine sa le urmam de-a lungul vietii pentru a limita actiunea bolilor reumatice. Chiar daca boala s-a instalat deja, aceste sfaturi sunt de folos si pentru ameliorarea simptomelor:
  • evitarea frigului si a umezelii (meteosensibilitate);
  • evitarea suprasolicitarii articulare (prin greutate corporala peste limita normala, ridicarea greutatilor);
  • evitarea traumatismelor ( de exemplu, iarna - alunecarile pe gheata);
  • practicarea in mod constant a activitatilor fizice de intensitate moderata (30 de minute de plimbare in fiecare zi)
  • fiziotarepia si curele balneare au trecut si ele testul timpului (statiuni balneare: Baile Herculane, Techirghiol, Olanesti, Baile Felix etc);
  • urmarea unor tratamente naturale, blande, care ajuta la reducerea inflamatiei, lubrifierea cartilagiilor si refacerea lichidului sinovial din articulatii, incetinind procesul degenerativ (de exemplu, suplimentele alimentare pe baza de acizi grasi esterificati).

Cum tratam afectiunile reumatismale?

Sus
Tratamentul medicamentos consta in administrarea de analgezice, antiinflamatoare nesteroidiene sau alte medicamente .
Antiinflamatoarele nesteroidiene (diclofenac, indometacin, ketoprofen) sunt binecunoscute pentru efectul lor rapid de a “lua durerea cu mana”. Dar acestea au limitarile si efectele lor secundare destul de serioase (mai ales pentru pacientii deja suferinzi de probleme digestive, cardiace, diabet), motiv pentru care este recomandat sa fie administrate doar pe perioade limitate de timp si conform sfatului medicului.


Acizii grasi esterificati – o solutie 100% naturala!

Sus
Din fericire, exista acum o alternativa 100% naturala la tratamentul medicamentos clasic: acizii grasi esterificati (cetilati). Acestia reprezita extracte concentrate din extrase din uleiuri vegetale nesaturate care practic ajuta la “ungerea” articulatiei, nu au efecte secundare sau contraindicatii, deci pot fi folositi pe perioade lungi de timp.

Acizii grasi esterificati pot fi utilizati si ca terapie complementara a tratamentului medicamentos clasic si nu interfereaza cu actiunea tratamentelor pentru alte afectiuni (de exemplu, cu schemele de tratament pentru probleme cardiace, hipertensiune, diabet etc).

Acizii grasi esterificati au indicatie in foarte multe afectiuni reumatismale, articulare, fie ca sunt inflamatorii (artrite), fie degenerative (artroze), afectiuni ale coloanei vertebrale, muschilor, in cazuri de traumatisme ale tendoanelor si ligamentelor suferite de sportivi.

Acizii grasi esterificati au fost testati clinic in universitati de prestigiu si au facut obiectul mai multor studii publicate in reviste internationale de specialitate. Rezultatele au aratat, la un interval de 30, respectiv 60 de zile de tratament, o imbunatatire a mobilitatii articulare, o scadere a inflamatiei articulatiei, pacientii au putut sa-si reia activitatile vechi, unii chiar si activitatea profesionala. Testele efectuate cu acizi grasi esterificati folositi prin aplicare locala (crema, unguent) si-au dovedit eficacitatea chiar si dupa 30 de minute.

Sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos pentru a preintampina si ameliora problemele reumatismale. Va doresc o iarna plina de caldura, sa va bucurati de viata si de mobilitate!
Dr Cristian Barbulescu
Celadrin este un produs inovator, pe baza de acizi grasi esterificati, care a ajutat milioane de oameni din intreaga lume sa uite de disconfortul articular.

Acest complex de acizi grasi esterificati este unul eficient, testat clinic, recomandat chiar si persoanelor care sufera de diabet sau boli de ficat.
Celadrin nu interactioneaza cu alte medicamente.

Celadrin se prezinta sub 2 forme:
  • Capsule - 60 capsule vegetale (cura pentru o luna de zile).
  • Unguent – pentru masaj local, cu actiune si absorbtie rapida.
Bucura-te de mobilitate si confort cu Celadrin!
Afla mai multe despre cum te pot ajuta aceste produse sa-ti recapeti mobilitatea pe www.good-days.ro.

Pentru comenzi, suna la 0724 582 769 sau cauta produsele Celadrin in plafare si farmacii. Din luna noiembrie le poti gasi si in farmaciile Catena.
De dr Cristian Barbulescu
Medic primar, specialist expertiza si recuperarea
capacitatii de munca, specialist acupunctura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu