ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 16 martie 2015

Alimentele secrete pentru o sanatate de fier
Alimentele secrete pentru o sanatate de fier Nu foarte multi oameni se declara fani ai semintelor. Acestea sunt bogate in vitamine, minerale, in proteine si grasimi de buna calitate si nu ar trebui sa lipseasca in dieta zilnica a nimenui.
Consumul lor este benefic sanatatii cardiovasculare si este recomandat in orice program alimentar echilibrat. 
Printre aceste alimente secrete pentru o sanatate de fier nu se numara doar semintele ci si nucile.
Nucile sunt bogate in fosfor, magneziu si potasiu, sunt indicate persoanelor care au probleme cu colesterolul, dar si celor care se confrunta cu depresii sau anemii.
Arahidele sunt alimente bogate in fibre, vitamine si minerale sunt indicate in dietele primavaratice si sunt un bun medicament pentru intarirea inimii si a sistemului nervos.
Semintele de in sunt bogate in omega3, proteine si fibre. Acestea lupta impotriva colesterolului si a boliilor inimii. Previn aparitia artritei si a parkinsonului si lupta impotriva crampelor abdominale din timpul menstruatiei si cu infertilitatea.
Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de magneziu, au un continut ridicat de uleiuri care ajuta la inlaturarea parazitilor intestinali, ajuta in cazul bolilor prostatei la barbati dar si in cazul unor boli la nivelul stomacului.
Semintele de floarea soarelui contin fitochimicale care ajuta la pierderea in greutate, facand digestia foarte buna. Sunt bogate in vitamina E, seleniu si cupru, elemente esentiale pentru o inima sanatoasa.
Semintele de susan sunt bogate in calciu, magneziu, fier, si zinc. Datorita aromei sale delicioase acesta se poate usor adauga in salate, in cereal dimineata sau chiar in sandvisuri.
Semintele de psyllium sunt foarte apreciate pentru rolul lor detoxifiant. Acestea au o actiune laxativa si joaca un rol foarte important in detoxifierea colonului si stimuleaza secretia intestinala.

Autor: Lyla.ro
Sursa: lyla.ro  Sambata, 14 Martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu