ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 decembrie 2014

Patru beneficii uimitoare ale ceaiului de mentă

Pe numele ei ştiinţific Mentha piperita, menta este cunoscută în popor sub mai multe denumiri: izmă bună, gheasmă, izmă de apă, diană, iarbă-neagră sau iarbă-creaţă.
Planta a fost folosită în scopuri terapeutice încă din timpuri străvechi.

Beneficiile mentei
- Dizolvă pietrele la bilă. Există dovezi în medicina naturistă că ceaiul de mentă ajută în caz de calculi biliari, înlăturând necesitatea unei intervenţii chirurgicale dacă dimensiunile acestora sunt reduse. -Combate problemele digestive. Menta, având un uşor efect anestezic asupra mucoasei gastrice, reduce senzaţia de greaţă, iar prin ajutarea digestiei, implicit, se reduce şi senzaţia de flatulenţă.
- Tratament pentru ulcer. Această plantă ajută nu numai la calmarea durerilor, ci şi la vindecarea ulcerului gastric, cu specificarea că nu trebuie să o folosiţi dacă aveţi arsuri gastrice frecvente.
- Calmeazaă durerile de dinţi. Uleiul de mentă, întocmai ca şi uleiurile esenţiale, distruge anumite virusuri şi bacterii. Tocmai de aceea puteţi adăuga câteva picături de ulei de mentă într-o cană cu apă, pentru prepararea unei ape de gură mentolată, dezinfectantă şi, cel mai important, naturală. Pentru o respiraţie proaspătă puneţi pe limbă o picătură, maximum două de ulei de mentă. Atenţie! Nu depăşiţi această cantitate, pentru a nu vă provoca arsuri la stomac. În plus, trebuie să ştiţi că o cantitate de două linguriţe cu ulei de mentă ingerată poate fi fatală.
Datorită proprietăţilor sale analgezice, menta este folosită şi pentru calmarea durerilor de dinţi. Puneţi o picătură de ulei de mentă pe un tampon şi aplicaţi pe dintele dureros. După câteva minute, gingia va amorţi, iar senzaţia de durere va dispărea treptat.



Cum se prepară infuzia

Mint
Puneţi o lingură mică cu frunze uscate în 150 ml apă opărită. Lăsaţi la infuzat un sfert de oră şi apoi strecuraţi. Două căni pe zi dau un puternic efect tonic, iar o cană seara, înainte de culcare, este foarte sedativă. Dacă o persoană este răcită sau suferă de infecţii orale (de orice fel) poate face inhalaţii. Pentru aceasta este nevoie de o mână de frunze, ce se pune într-un castron cu apă fierbinte.
Se poate inhala aburul sau, după ce se răceşte, preparatul poate fi folosit ca apă de gură.  În cazul în care nu aveţi cum să recoltaţi frunze de mentă din culturile apărute spontan, puteţi cultiva menta într-un sol bogat şi umed. Această plantă preferă locurile însorite şi uşor umede, nefiind deloc pretenţioasă.

Doctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu