ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 decembrie 2014

Consumă aceste alimente ca să-ţi menţii corpul hidratat!
Consumă aceste alimente ca să-ţi menţii corpul hidratat! Doi litri pe zi sau 8 pahare, aceasta ar fi cantitatea optimă de lichide recomandată de specialiști. Numai că, uneori, timpul tău este limitat, te iei cu una, cu alta și în toată vâltoarea, uiţi să te hidratezi. Și pentru că acest aspect este foarte important pentru sănătatea întregului organism, află ce alimente conţin multă apă.
Dacă nu apuci să bei suficiente lichide pe durata unei zile, apelează cu încredere la următoarele fructe și legume, renumite pentru conţinutul lor ridicat de apă. Bogate în substanţe nutritive, acestea îţi vor potoli setea numaidecât.

Castraveţii
Conţin aproximativ 96% apă, ceea ce-i clasează pe primul loc în topul celor mai apoase alimente. Îţi vor asigura o hidratare optimă, indiferent de momentul zilei. Îi poţi lua cu tine la pachet, tăiaţi bastonașe, îi poţi integra într-o salată de verdeţuri sau îi poţi savura cu iaurt.

Salata iceberg
Nu este atât de renumită pentru calităţile ei nutriţionale, însă atunci când vine vorba de conţinutul de apă, e greu de învins. Această salată crocantă are apă în proporţie de 95%, deci te va hidrata ca la carte.

Ţelina
Pe lângă conţinutul ridicat de apă (83%), ţelina are, de asemenea, o mulţime de fibre, proteine, carbohidraţi și vitamine. O poţi folosi pe post de remediu natural pentru arsurile la stomac și aciditatea gastrică, și nici nu te va bombarda cu calorii. Are doar șase pentru fiecare tijă.

Ridichile
Cam pe aceeași poziţie cu ţelina și salata verde, atunci când vine vorba de conţinutul de apă (93%),  ridichile au acel gust ușor pișcător, care pot da un gust aparte oricărei salate. De asemenea, deţin o mulţime de antioxidanţi, vitamine și potasiu.

Dovleceii
Cu o singură porţie de dovlecel te poţi menţine hidratată corespunzător și, în plus, obţii și o suficient potasiu, acid folic și vitaminele A și C. Asta cu doar 24 de calorii.

Roșiile
Fiind compuse din 94% apă, roșiile sunt, de asemenea, hidratante și o bună alegere atunci când nu ai acces la lichide sau nu poţi să bei apă. Le poţi adăuga în salate sau în senvișurile tale preferate. Pe post de gustare, între mese, poţi alege varianta roșiilor cherry.

Ardeii grași
Pentru un conţinut ridicat de apă (80%), alege varinta de ardei grași verzi (nu galbeni). Adaugă-i în salată, în sendviș sau taie-i felii și consumă-i cu un iaurt grecesc.

Spanacul
Deși salata iceberg îl detronează la capitolul apă, spanacul câștigă la capitolul sunstanţe nutritive. Dotat cu luteină, potasiu, fibre și acid folic, această verdeaţă te hidratează (cu 92% apă) și-ţi asigură antioxidanţii necesari.

Grepfrut și portocale
Grepfrutul conţine aproximativ 90% apă, fiind eficient în combaterea nivelului colesterolului „rău” și reducând kilogramele în plus. Compușii din acest fruct ard grăsimile și stabilizează zahărul din sânge, ţinând poftele sub control. Portocalele conţin 87% apă și 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Reprezintă o gustare perfectă între mese.

Vinetele
Au 93% apă și, deși vei fi tentată, încearcă să nu le prăjești. Varianta lor înăbușită le ajută să-și păstreze umiditatea și substanţele nutritive.

Merele
Sunt bune pentru sănătate și poţi înlocui oricând unul dintre cele 8 pahare de apă pe zi cu un măr.  Pot reduce nivelul colesterolului ”rău”, ajută la pierderea în greutate și previn probleme precum boli de inimă, cancer, diabet și astm. Au 82% apă.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Duminica, 14 Decembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu