ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 9 noiembrie 2014

Spune-mi cum mănânci ca să-ţi spun cât trăiești!
Spune-mi cum mănânci ca să-ţi spun cât trăiești!
A împlinit recent 90 de ani și pare mai activ ca niciodată! Dr. Ovidiu Bojor, unul din cei mai mari specialiști români în terapii cu produse naturale, dezvăluie pentru Click!, într-un serial inedit, care sunt secretele unei vieţi lungi, sănătoase și active.
Consumul de alimente în stare crudă. Din comoditate sau din necunoaștere, folosim din ce în ce mai puţine crudităţi care, comparativ cu fructele și legumele prelucrate, au o valoare nutritivă și terapeutică mult mai mare. Consumarea fructelor și a celor mai multe dintre legume și seminţe proaspete (ca atare, în stare crudă) sau a sucului celular proaspăt obţinut din ele, atât în alimentaţie cât și în scopuri terapeutice, este forma ideală care păstrează toate calităţile naturale ale substanţelor active elaborate de celula vegetală. Masa din alimente gătite. O masă obișnuită (formată dintr-o supă, o mâncare cu carne și legume și o prăjitură) determină o creștere rapidă a numărului de leucocite faţă de valoarea normală. Acest fenomen este similar cazurilor de boli infecţioase sau inflamatorii. Reacţia de apărare a organismului în urma consumării alimentelor gătite se numește leucocitoză digestivă. Numărul de leucocite revine la normal abia după o oră și jumătate. Experienţele au demonstrat că, în cazul în care sunt hrănite numai cu alimente gătite, animalele de laborator se îmbolnăvesc grav și mor în scurt timp. Alimentaţia mixtă. În cazul consumării unor alimente preparate din legume și fructe proaspete, crude, cu structura vie, numărul de leucocite rămâne în limite normale. În cazul alimentaţiei mixte, alcătuită din alimente gătite și crudităţi, consumate fie înainte, fie imediat după masă, fenomenul de leucocitoză digestivă este foarte redus. Fierberea în abur. O gamă întreagă de vitamine, enzime, fitohormoni și alte substanţe active se inactivează prin fierberea direct în apă, iar o mare parte din sărurile minerale și microelementele utile organismului sunt extrase și îndepărtate. Superioară acestei modalităţi curente este fierberea direct în abur, într-un set de cratiţe suprapuse, un timp cât mai scurt.
Supranumit "Împăratul plantelor"
Dr. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Știinţe Medicale, a împlinit la 1 noiembrie 90 de ani. Personalitate de anvergură internaţională, dr. Ovidiu Bojor este considerat întemeietorul fitoterapiei române moderne. De aceea, a fost supranumit «Împăratul Plantelor» și «Patriarhul Fitoterapiei».Timp de 25 de ani, a studiat și cartat flora din Munţii Carpaţi. Metodologia elaborată a fost adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Autor: Click.ro
Sursa: ce mananci, cat traiesti, ovidiu bojor, imparatul plantelor  Sambata, 8 Noiembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu