Spune-mi cum mănânci ca să-ţi spun cât trăiești! |
A împlinit recent 90 de ani și pare mai activ ca niciodată! Dr.
Ovidiu Bojor, unul din cei mai mari specialiști români în terapii cu
produse naturale, dezvăluie pentru Click!, într-un serial inedit, care
sunt secretele unei vieţi lungi, sănătoase și active.
Consumul de alimente în stare crudă. Din comoditate
sau din necunoaștere, folosim din ce în ce mai puţine crudităţi care,
comparativ cu fructele și legumele prelucrate, au o valoare nutritivă și
terapeutică mult mai mare. Consumarea fructelor și a celor mai multe
dintre legume și seminţe proaspete (ca atare, în stare crudă) sau a
sucului celular proaspăt obţinut din ele, atât în alimentaţie cât și în
scopuri terapeutice, este forma ideală care păstrează toate calităţile
naturale ale substanţelor active elaborate de celula vegetală.
Masa din alimente gătite. O masă obișnuită (formată
dintr-o supă, o mâncare cu carne și legume și o prăjitură) determină o
creștere rapidă a numărului de leucocite faţă de valoarea normală. Acest
fenomen este similar cazurilor de boli infecţioase sau inflamatorii.
Reacţia de apărare a organismului în urma consumării alimentelor gătite
se numește leucocitoză digestivă. Numărul de leucocite revine la normal
abia după o oră și jumătate. Experienţele au demonstrat că, în cazul în
care sunt hrănite numai cu alimente gătite, animalele de laborator se
îmbolnăvesc grav și mor în scurt timp.
Alimentaţia mixtă. În cazul consumării unor
alimente preparate din legume și fructe proaspete, crude, cu structura
vie, numărul de leucocite rămâne în limite normale. În cazul
alimentaţiei mixte, alcătuită din alimente gătite și crudităţi,
consumate fie înainte, fie imediat după masă, fenomenul de leucocitoză
digestivă este foarte redus.
Fierberea în abur. O gamă întreagă de vitamine,
enzime, fitohormoni și alte substanţe active se inactivează prin
fierberea direct în apă, iar o mare parte din sărurile minerale și
microelementele utile organismului sunt extrase și îndepărtate.
Superioară acestei modalităţi curente este fierberea direct în abur,
într-un set de cratiţe suprapuse, un timp cât mai scurt.
Supranumit "Împăratul plantelor" Dr. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Știinţe Medicale, a împlinit la 1 noiembrie 90 de ani. Personalitate de anvergură internaţională, dr. Ovidiu Bojor este considerat întemeietorul fitoterapiei române moderne. De aceea, a fost supranumit «Împăratul Plantelor» și «Patriarhul Fitoterapiei».Timp de 25 de ani, a studiat și cartat flora din Munţii Carpaţi. Metodologia elaborată a fost adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite. |
Autor: Click.ro Sursa: ce mananci, cat traiesti, ovidiu bojor, imparatul plantelor Sambata, 8 Noiembrie 2014 |
duminică, 9 noiembrie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu