ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 9 noiembrie 2014

 Condimentele care TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI MIRACULOS! Le ai pe toate, în bucătăria ta
Condimentele care TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI MIRACULOS! Le ai pe toate, în bucătăria ta  Sunt ca "sarea și piperul" în multe preparate, dar pot înlocui cu la fel de mult succes și zahărul. Condimentele sunt cele care dau savoare mâncărurilor, însă au efecte miraculoase și asupra siluetei: te ajută să elimini din organism grăsimile în exces și toxinele.
SCOR?IȘOARĂ
Studiile nutriţioniștilor indică faptul că scorţișoara reduce nivelul glucozei din sânge. Acest factor contribuie la pierderea centimetrilor din jurul taliei, zona cea mai afectată de dezechilibrele nivelului de insulină. Scorţișoara poate fi consumată în diverse combinaţii: cu portocale, mere, lapte sau cafea, fără a mai avea nevoie de adaos de zahăr. Vei obţine un desert delicios, sănătos și care nu îngrașă.
MENTĂ

Pentru că inhibă într-o oarecare măsură pofta de mâncare și reușește să stimuleze digestia, menta este un ingredient tot mai recomandat în curele de slăbire. Frunzele au un miros foarte plăcut, un gust răcoritor și pot fi consumate în salate, limonade, dar și sub formă de infuzie. Atenţie, însă, în acest ultim caz nu sunt permise mai mult de două ceșcuţe pe zi.
BOIA IUTE

Boiaua de ardei iute stimulează metabolismul și reușește să ardă grăsimea în exces, îndeosebi cea din zona abdomenului. Încearcă să adaugi în meniul tău câteva preparate la care să o poţi consuma. Efectele nu vor întârzia să apară.
CHIMEN

Pe lângă aroma deosebită, chimenul stimulează metabolismul și circulaţia sanguină. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de calciu, vitamina C, proteine, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
CUIȘOARE

Au un gust iute-amărui, persistent, potolesc setea și pot înlocui sarea. În plus, cuișoarele sunt o sursă importantă de mangan, fibre, vitamina C, acizi grași omega 3, calciu și magneziu. De altfel, acestea sunt recomandate pentru îmbunătăţirea procesului digestiv, întărirea imunităţii organismului și îmbunătăţirea circulaţiei periferice. Dacă vrei să te ajute să scapi de kilogramele în plus, le poţi folosi pentru a da aromă ceaiului, însă le poţi adăuga și în preparatele din carne sau în sosuri.
BUSUIOC

Poate nu știai, însă și busuiocul are proprietăţi excepţionale. Reușește să stimuleze digestia, ajută la eliminarea gazelor și detoxifică organismul. Este un remediu excelent în combaterea tulburărilor gastro-intestinale. Totodată, infuzia de busuioc contribuie la metabolizarea toxinelor din alimentaţie, inclusiv a grăsimilor.
În timpul dietelor, înlocuiește sarea cu condimente! Mâncarea va fi mult mai gustoasă și nu vei mai reţine apă.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Duminica, 9 Noiembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu