ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 30 octombrie 2014

Pinul, aliatul sanatatii pe timp de iarna

1414542319.pfpu5onojl2kq3sbqivz
Sinonim cu longevitatea si vitalitatea inca din Antichitate, pinul este un excelent aliat al sanatatii pe timp de toamna si iarna. Si-a creat o reputatie de inamic al virusurilor si stimulent al sanatatii din cele mai vechi timpuri. In acele sale vesnic verzi, salasluiesc o multime de virtuti curative. Trateaza tusea, te scapa de probleme respiratorii si iti reda vitalitatea sexuala. Iar astea sunt doar cateva dintre beneficiile pinului asupra sanatatii!
Descongestioneaza bronhiile
Consumat sub forma de ceai, sirop sau ulei esential diulat in putina apa, pinul este un minunat antiseptic. Elibereaza caile respiratorii si favorizeaza expectoratia. In plus, este recomandat pentru buna functionare a cailor urinare. Accelereaza circulatia sangvina la nivelul acestora, favorizând eliminarea bacteriilor care provoaca infectiile urinare, a lichidelor si, odata cu ele, a toxinelor din organism.
Leac antistres
Desi nu are adevarate proprietati afrodiziace, pinul produce efecte revigorante si revitalizante asupra hormonilor sexuali. Tocmai de aceea, la festivitatile care se organizau in Roma antica in cinstea zeului Bahus, era privit ca un simbol al virilitatii. Pentru ca actioneaza si asupra glandelor suprarenale, raspunzatoare de controlul stresului, pinul ne ajuta sa trecem mai usor peste perioadele incarcate si obositoare. Pentru ca sunt localizate deasupra rinichilor, activitatea acestor glande poate fi stimulata prin masaj, dupa ce ai amestecat cateva picaturi de ulei esential de pin cu ulei de masaj.
Te scapa de dureri
Suferi de reumatism, te dor articulatiile sau ai facut febra musculara, amesteca putin ulei esential de pin cu lapte de corp sau chiar ulei de floarea-soarelui si maseaza-te de doua ori pe zi pe zonele dureroase. Activeaza circulatia sangvina si te scapa de dureri. Un astfel de tratament este indicat mai ales celor care fac sport sau celor care sufera diverse accidentari minore ale membrelor.
Contraindicatii
Persoanele hipertensive, femeile gravide sau cei cu tenul sensibil nu au voie sa consume preparate pe baza de pin sau sa foloseasca uleiul sau pentru masaj.
Cum se administreaza
Sirop
Toarna peste doua mâini de ace de pin spalate bine cam 250 ml de miere. Lasa la macerat o luna, intr-un loc intunecat, apoi strecoara siropul obtinut si foloseste-l in tratarea afectiunilor respiratorii. Se iau 3-4 linguri cu preparat in fiecare zi.
Inhalatii
Sunt bune mai ales pentru durerile de cap, pentru raceala (descongestioneaza caile respiratorii) si sinuzita. Nu trebuie decât sa torni vreo zece picaturi de ulei esential de pin in apa clocotita si sa inhalezi aburii parfumati.
Masaj
Se amesteca uleiul de pin cu ulei de floarea-soarelui sau ulei de masaj si se aplica pe piele cu miscari blande. Nu se foloseste singur, deoarece poate produce iritatii.
Comprese
Se inmoaie o bucata de panza in apa calduta, apoi se toarna pe ea câteva picaturi de ulei. Se aplica pe zona dureroasa.
Infuzie
Se prepara din muguri, care se culeg in aprilie. Se toarna peste o lingura cu muguri taiati o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat zece minute, dupa care se filtreaza si se consuma.
Sursa: Ecusine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu