ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 29 octombrie 2014

Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) - beneficii şi proprietăţi

Autor: Paula Rotaru
  • Denumire populară: drojdie de bere
  • Denumire științifică: Saccharomyces cerevisiae

Descriere

Drojdia de bere este o ciupercă microscopică unicelulară, saprofită, se înmulţeşte prin înmugurire şi aparţine familiei saccharomitaceelor.
Drojdia este de două feluri: cea folosită la panificaţie – care se prezintă sub forma unor levuri (drojdii) active mai ales între 15 şi 20 grade Celsius – şi drojdia folosită la fabricarea berii, care se prezintă sub forma unor levuri (drojdii) active îndeosebi la 5 – 6 grade Celsius. Aceste levuri, mai mult sau mai puţin dezvoltate, conţin elemente nutritive de excepţie.
Cele mai bune rezultate în aplicaţii terapeutice se obţin, însă, cu drojdia folosită la fabricarea berii.
Cuprins
Descriere
Drojdia de bere - Compoziţie
Drojdia de bere - Acţiune
Drojdia de bere - Indicaţii terapeutice
Drojdia de bere - Precauţii şi contraindicaţii
sus

Drojdia de bere - Compoziţie

Substanţe active importante din drojdia de bere: zaharuri, gluten, peptide (aminoacizi), vitamine (mai ales vitaminele din grupa B, dar şi D, H şi E), săruri minerale, protide cu aminoacizi, fosfor, magneziu, potasiu.
Drojdia de bere este foarte bogată în vitaminele din grupa B.
sus

Drojdia de bere - Acţiune

 Drojdia de bere are proprietăţi antianemice, reconstitutive, antidiabetice, antimicrobiene, depurative, remineralizante, calmante.
sus

Drojdia de bere - Indicaţii terapeutice

Datorită acestor proprietăţi, drojdia de bere este indicată în oboseală fizică şi psihică, în agitaţie şi iritabilitate, dar şi în intoxicaţii alimentare, diabet, ficat grav bolnav. Drojdia de bere este şi un bun fortifiant al nervilor.
Foarte mulţi specialişti atrag atenţia asupra rolului drojdiei de bere în combaterea unor agenţi patogeni intestinali şi, din acest motiv, aceasta este folosită în afecţiuni intestinale rebele, precum şi pentru refacerea florei intestinale.
Unul dintre cele mai importante domenii în care drojdia de bere are efecte pozitive este cel al glandelor endocrine. Drojdia de bere contribuie la reechilibrarea activităţii acestor glande şi, în consecinţă, la armonizarea tuturor sistemelor din organismul uman.
sus

Drojdia de bere - Precauţii şi contraindicaţii

Deşi drojdia de bere e considerată o adevărată minune pentru sănătate, specialiştii consideră că în consumul şi aplicaţiile terapeutice cu aceasta e nevoie să se facă şi pauze, existând indicii potrivit cărora ar provoca sterilitate.
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu