ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 septembrie 2014

Miracolul de sub coaja verde:10 motive ca să mănânci zilnic nuci!
Miracolul de sub coaja verde:10 motive ca să mănânci zilnic nuci! Te ajută dacă ai diabet, cancer, boli de inimă, precum și alte șapte afecţiuni grave. Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E și P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate și proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.
Din cele mai vechi timpuri nucile au fost considerate un aliment benefic pentru sănătate, ele fiind folosite chiar și în tratarea unor afecţiuni. Cu un conţinut bogat de nutrienţi, consumul acestora este extrem de benefic pentru organism.
1. Reduc nivelul colesterolului „rău”
Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii și a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum și a potasiului și magneziului,  nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge și întăresc pereţii vaselor de sânge. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare. Așadar, nucile îţi tin arterele flexibile, inima sănătoasă și previn apariţia atacului cerebral.

2. Împotriva diabetului
Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au și un efect de scădere a glicemiei.

3. Împotriva cancerului
O alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de acizi grași Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli și fitosteroli.

4. Benefice pentru piele
Datorită conţinutului de grăsimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat și persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

5. Îmbunătăţesc memoria
Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei și a capacităţii de concentrare. Pentru mărirea capacităţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere polifloră.

6. Împotriva afecţiunilor tiroidiene
Prin conţinutul bogat de iod, nucile sunt recomandate în cazul afecţiunilor asociate glandei tiroide.

7. Împotriva stresului
Durerile de cap și stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecă foarte bine, până se obţine o pastă, miezul a zece nuci verzi cu o lingură de miere și adaugă apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant și combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmezi acest tratament timp de patru săptămâni.

8. Coaja, bună pentru stomac
În această perioadă, decojim nucile verzi și aruncăm coaja, fără să știm că are efecte benefice asupra sănătăţii. Coaja nucilor verzi este indicată pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacului, precum infecţiile intestinale acute. Preparare: în 300 ml de apă adaugă aproximativ cinci linguriţe de coji de nuci verzi mărunţite și lasă-le la macerat zece ore. Se strecoară, iar amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă timp de cinci minute. Combină apoi cele două preparate și bea aproximativ un litru pe parcursul unei zile pentru a remedia problemele.

9. Tratează reumatismul
Bogate în săruri de zinc, magneziu, fier, sulf, calciu și vitaminele A, B și E, nucile au o mare valoare energetică. Se recomandă consumul zilnic al miezului de la șase nuci, care se vor mastica foarte bine. Extern, cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.

10. Te ajută să slăbești
Nu sunt puţine persoanele care susţin că nucile îngrașă. În realitate, ele sunt bogate în grăsimi și proteine, dar nu schimbă metabolismul. De aceea, în cantităţi moderate, nucile pot fi incluse în regimurile de slăbire pentru că asigură senzaţia de saţietate și stopează tendinţa de a mânca mai mult.

Contraindicaţii
Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să consume cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie și dulciuri.


Autor: Revista felicia
Sursa: www.revistafelicia.ro  Luni, 22 Septembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu