ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 septembrie 2014

Fructul Noni, un miracol pentru sanatate!

scris de Anca Tarin, 22.09.2014   
fructul noni
Mi-am propus pentru astazi sa iti fac cunostinta cu Noni. Noni este un fruct, insa nu unul oarecare. Nu degeaba mai este cunoscut si sub numele de fructul vietii, fructul zeilor sau chiar regele fructelor. Folosit de acum mii de ani in Asia de sud si cea subcontinentala, astazi fructul Noni isi poate oferi beneficiile tuturor celor ce isi doresc sanatate.
de Anca Tarin

Noni are o forma usor ovala si o culoare alb galbuie cand este copt. Greutatea sa variaza, putand atinge 200-300 g, iar dimensiunea 4-7 cm.

De ce este benefic pentru sanatate fructul Noni?
Pentru ca un fruct sa fie considerat fructul vietii este nevoie de argumente solide. De ce tocmai Noni le-ar putea furniza? Pentru ca el contine 18 aminoacizi, vitamine si minerale importante de care organismul nostru are nevoie, precum si substante biologic-active cu actiune regenerativa. 
Iti voi spune ca noni contine magneziu, fier, potasiu, mangan, sodiu, calciu, seleniu dar si vit. A, C, precum si substante active ca xeronina, proxeronina, damnacantal, scopoletina, antrachinona, alazarina, acid capronic si caprilic. Denumirile suna complicat, insa te asigur ca rolul acestor substante pentru sanatatea ta este unul major. Xeronina te ajuta sa lupti cu stresul. Scopoletina controleaza apetitul, previne anxietatea, durerile de cap, depresia, tulburarile de somn, optimizand nivelul de melatonina si serotonina. Datorita ei, acest fruct are proprietati antiinflamatorii si antihistaminice, antifungice si antibacteriene. Damnacantalul are rol anticancerigen, inhiband dezvoltarea celulelor precanceroase si stimuland formarea celulelor T. Antrachinona si alazarina sunt antibacteriene, prevenind infectiile cu E. Coli, Salmonella si Stafilococus Aureus. Acidul capronic si cel caprilic sunt implicate in digestie. Nu in ultimul rand, proxeronina diminueaza sau intarzie efectele imbatranirii.
Fructul Noni si bolile
Daca vom stabili din start ca fructul Noni intareste sistemul imunitar, vom intelege cat de mari sunt beneficiile sale pentru sanatate. Noni stimuleaza producerea celulelor T si B si a macrofagelor (celule mari care lupta cu agentii infectiosi), astfel ca vei fi mai bine aparat in fata bolilor.

Fructul Noni se foloseste cu succes ca adjuvant in tratarea unei serii largi de afectiuni. Previne sau amelioreaza starile de anxietate, depresiile, tulburarile de somn. Scade hipertensiunea arteriala, calmeaza durerile de cap, osoase, neuro-musculare, articulare. Este recomandat celor care sufera de diabet, dar si celor cu afectiuni digestive. Ajuta la vindecarea arsurilor, a contuziilor, leziunilor pielii, infectilor. Apara organismul de infectiile bacteriene (E.Coli, Salmonella, Stafilococus Aureus). Diminueaza durerile menstruale. Are efect antialergic. Ajuta la regenerarea parului. Imbunatateste procesele metabolice, amelioreaza dereglarile menstruale. Creste rezistenta fizica si psihica, imbunatatind starea generala. Este indicat in tratarea dependentelor de alcool, droguri, tutun. 
Datorita substantelor pe care le contine impiedica inmultirea celulelor canceroase. In acelasi timp, ajuta la refacerea celulelor dupa chimioterapie. Este antioxidant, detoxifiant, energizant, combate radicalii liberi.
Disponibil sub forma de suc sau capsule, fructul a devenit un preparat terapeutic cu multiple beneficii. Noni nu este, insa, un medicament, ci un supliment alimentar cu efecte benefice pentru sanatate. Timpul necesar pentru ca acest fruct sa isi manifeste efectele pozitive difera de la o persoana la alta. Organismul fiecaruia este o individualitate, prin urmare nu poate fi stabilit cu exactitate intervalul de timp de care vei avea nevoie pentru a simti imbunatatiri in starea ta de sanatate. Totusi, se apreciaza ca primele efecte pozitive se pot simti chiar din primele trei saptamani. Este, insa, posibil sa ai nevoie de ceva mai multa rabdare, 8-12 saptamani de la inceperea consumarii acestui fruct, pentru a se putea confirma efectele sale benefice. Foarte important de retinut este faptul ca acest tratament nu trebuie urmat pe o durata mai mica de 6 luni, indiferent de cat de norocosi am fost in obtinerea unor rezultate pozitive in privinta starii noastre de sanatate.

Citeste si:
4 bauturi anti-balonare recomandate de Dr. Oz

Alimente pentru o piele frumoasa si sanatoasa

10 alimente care curata arterele si previn bolile cardiovasculare

Cum se administreaza fructul Noni
Noni se poate folosi intern sau extern (aplicat sub forma de comprese pe piele sau folosit la masarea scalpului pentru regenerarea parului). Se administreaza 1-3 capsule zilnic sau 1-3 linguri de sirop, fara a se asocia cu tutun, alcool sau cafea.

Fructul Noni nu are contraindicatii. Se poate administra chiar si femeilor gravide sau copiilor. Poate fi consumat in paralel cu tratamentul medicamentos, in unele cazuri marind eficienta acestuia. Totusi, in unele cazuri se poate vorbi de efecte tranzitorii care pot aparea ca urmare a eliminarii substantelor nocive - nevoia de urinare sau defecare, dureri articulare, simptome care dispar insa in cateva zile.
Sursa foto: upload.wikimedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu