ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 septembrie 2014

5 masuri pentru a-ti curata arterele in mod natural

scris de Gabriela Tudor, 18.09.2014   
curatarea arterelor
Iti vorbeam intr-un articol recent despre 10 alimente care curata arterele si previn bolile cardiovasculare. Daca esti gata sa faci schimbari majore in viata ta, daca simti, in sfarsit, ca sanatatea ta sta doar in mainile tale si in alegerile pe care le faci zi de zi, te vei bucura sa descoperi ca exista, pe langa schimbarile de alimentatie, si alte masuri pe care le poti lua pentru a-ti curata arterele:  1. Mentine un nivel echilibrat de vitamine in organism!
Vitaminele B6, B12 si C ajuta la mentinerea flexibilitatii arterelor si previn leziunile care pot duce la formarea de placi arteriale sau cheaguri de sange.
2. Dormi cel putin 8 ore in fiecare noapte!
Stii deja ca organismul se „vindeca” cel mai bine in timpul somnului, asa ca este esential, daca vrei sa reduci sansele de formare a placilor arteriale si de leziuni la nivelul sistemului circulator, sa dormi suficient. Privarea de somn creste tensiunea arteriala si pulsul, ba chiar este un factor important in aparitia obezitatii.
3. Renunta la fumat!
Chimicalele din fumul de tigara deterioreaza celulele din sange si arterele. In plus, bombardarea organismului in mod constant cu nicotina duce la fluctuatii majore ale tensiunii arteriale, punandu-se astfel presiune pe peretii arteriali.
4. Fa cel putin o jumatate de ora de exercitii zilnic!
Stii deja ca orice dieta functioneaza la potentialul ei maxim doar daca este insotita de un program regulat de sport. La fel stau lucrurile si in dieta pentru curatarea arterelor. Introdu in meniul zilnic toate alimentele despre spuneam ca au capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare si de a curata arterele, dar si... cel putin 30-60 de minute de exercitii fizice.
Important! Vezi care sunt Semnele prevestitoare ale unui atac de cord si invata Cum sa previi infarctul miocardic!
5. Renunta la alcool!
Daca bei mai mult de 1 pahar de vin pe zi, ar trebui sa iei serios in considerare acest sfat. Alcoolul impiedica organismul sa se vindece si sa respinga depunerile de pe peretii arteriali.
Pe langa toate sfaturile de mai sus, incearca, de asemenea, sa reduci pe cat posibil nivelul de stres, sa eviti alimentele procesate si sa introduci in alimentatie grasimile sanatoase. Alege meditatia, plimbarile in natura si intalnirile cu cei dragi pentru o viata fericita si sanatoasa. 
Sursa foto: beforeitsnews.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu